Finante

Targuri de Craciun

Târguri de Crăciun de poveste

01.12.2022

Târguri de Crăciun. Deși se organizează în toată Europa, orașele germane încă domină clasamentul celor mai impresionante piețe de Crăciun. Primele târguri de Crăciun au apărut în Germania, în Evul Mediu, unul dintre cele mai vechi datând încă din anul 1434, find organizat în orașul Dresda. Orașele germane încă domină clasamentul celor mai impresionante târguri de Crăciun, însă astfel de evenimente sunt astăzi organizate peste tot în Europa.

Jurnalul de Afaceri vă oferă o listă cu cele mai frumoase târguri de Crăciun care pot fi vizitate în decembrie 2022, cele mai multe dintre ele fiind deja deschise.

Târgul de Crăciun din Hamburg – Germania

Hamburg chiar deține un târg de Crăciun de poveste. Locul are ceva special care nu se poate explica în cuvinte. În plus, se concentrează cu adevărat pe specialități regionale: turtă dulce din Nürnberg, sculpturi din lemn din regiunea Tirol și decorațiuni pentru sărbători din Erzgebirge.

Târgul este considerat unul dintre cele mai impresionante la nivelul întregii Europe.

În acest an, în jurul orel 16:00, 18:00 și 20:00, organizatorii oferă o experiență unică: Moș Crăciun va zbura, cu adevărat, pe cerul de deasupra târgului

Târgul de Crăciun din Gdansk – Polonia

În centrul istoric al orașului Gdansk, piața de Crăciun devine, an de an, un tărâm magic al minunilor de iarnă. Acolo există chiar și un loc special care a fost amenajat astfel încât cuplurile să se poată săruta sub vâsc, în speranța de a avea o viață lungă împreună. Așteptați-vă să vedeți parade de spiriduși, un elan care vorbește, Regina Zăpezii și colindătorii ei. De asemenea, vă puteți bucura de un carusel de basm.

Tot acolo veți putea cumpăra bijuterii originale, obiecte din ceramică și haine reciclate, cum ar fi pălării și tricotaje.

Gurmanzii vor fi, cu siguranță, tentați de clătitele alsaciene, bougatsa grecească și churros-ul spaniol. Ciocolată caldă, berea fiartă și vinul fiert, aromat cu scorțișoară și portocale, nu vor lipsi de la târgul de Crăciun din Gdansk.

Târgul de Crăciun din Copenhaga – Danemarca

Copenhaga este un oraș minunat de explorat în orice sezon, însă devine magic în perioada Crăciunului, deținând una dintre cele mai renumite piețe de Crăciun din Europa.

Târgul are loc într-unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din lume, Grădinile Tivoli – care sunt situate în imediata apropiere a centrului orașului. De Crăciun, veți găsi acolo piață magică și vă puteți bucura de spectacole live uimitoare.

Nu trebuie să ratați nici The Rollercoaster, care este cel mai vechi rollercoaster din lemn din lume.

Dacă doriți să vizitați alte târguri de Crăciun din acest oraș, puteți merge în portul vechi Nyhavn sau piața din Meatpacking District

Târgul de Crăciun din Edinburgh – Scoția

Fără îndoială unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, Edinburgh strălucește cu adevărat în lunile de iarnă, când târgurile de Crăciun și sărbătoarea de iarnă a Scoției, Hogmanay, se unesc. Acolo veți găsi Grota lui Moș Crăciun, un patinoar, atelierul spiridușilor, Labirintul Pomului de Crăciun, magazine are vând jucării din lemn, cadouri tematice Harry Potter, proiecții speciale, spectacole și expoziții de artă.

După lăsarea întunericului, puteți merge în Grădina Botanică Regală pentru a savura cidru condimentat și a vă minuna de luminile de Crăciun.

La sfârșitul lunii decembrie are loc și procesiunea încântătoare a torțelor Hogmanay

Târgul de Crăciun din Viena – Austria

Viena deține unul dintre cele mai vechi și faimoase târguri de Crăciun din lume, care este Amplasat lângă Rathaus, Primăria din Viena.

Acum, deși orașul are aproximativ 20 de piețe festive de Crăciun, târgul din Rathaus oferă o experiență unică: magazine cu produse tradiționale, muzică live și punch festiv.

De asemenea, lângă Palatul Belvedere se găsește așa numitul Christmas Village.

Ce târguri de Crăciun sunt organizate în România?

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu se va desfășura în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023. Numeroși expozanți vor fi prezenți în Piața Mare pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici au fost pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun și patinoarul în aer liber.

Expozanți veniți din toată țara oferă o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual și aduse din Betleem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare și burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.

Spectaculoasele proiecții vor lumina fiecare clădire din Piața Mare și vor întreține atmosfera feerică a evenimentului

Târgul de Crăciun din Brașov

Târgul de Crăciun din Brașov este deschis în perioada 30 noiembrie 2022 – 3 ianuarie 2023. Organizatorii îi vor surprinde pe vizitatori, dar și pe brașoveni cu evenimentele speciale. Turiștii sunt invitați să vină pentru a vedea orașul împânzit de luminițe, împreună cu bradul de peste 20 de metri pe care organizatorii evenimentului îl pregătesc pentru marea deschidere a sezonului de sărbătoare.

Târguri de Crăciun. Conceptul pe care îl va avea la bază târgul de Crăciun din Brașov este „Magia iernii”

Târguri de Crăciun în București

Capitala se pregăteşte de sărbătorile de iarnă cu deschiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Constituţiei. Printre atracţiile ediţiei din acest an sunt concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică.

Târgul de Crăciun Bucureşti 2022 va fi deschis zilnic între 20 noiembrie şi 26 decembrie, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

Capitala se pregăteşte de sărbătorile de iarnă cu deschiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Constituţiei

De asemenea, de pe 25 noiembrie până în data de 27 decembrie, ”West Side Christmas Market” va fi locul preferat de întâlnire atât al bucureștenilor, cât și al celor care se vor afla în vizită în București.

”West Side Christmas Market” nu va fi un simplu parc tematic de Crăciun, ci va fi locul în care sărbătorile de iarnă vor prinde un nou sens. Atât copiii, cât și adulții se vor putea bucura de momente artistice, ateliere și activități gândite special pentru fiecare categorie de vârstă în parte, de cele mai gustoase preparate tradiționale și vor putea admira bradul de Crăciun.

Peste 90% din oamenii care sărbătoresc Crăciunul consideră că luna decembrie este cea mai frumoasă luna din tot anul. Oricare din aceste târguri de Crăciun alegeți să vizitați, magia sărbătorilor de iarnă ne înconjoară încet, încet.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/targul-de-craciun-bucuresti-2022/