Tarife roaming Anglia 2021

Noi tarife pentru roamingul din Anglia, începând cu 1 ianuarie 2021

22.12.2020

Tarife roaming Anglia 2021. Începând cu data de 1 ianuarie 2021 reglementările europene privind „Roam like at home” (RLAH) nu mai sunt obligatorii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar), ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestei țari din Uniunea Europeană, anunţă ANCOM. Astfel, tarifele de roaming în Marea Britanie vor fi stabilite în condiții comerciale.

Tarife roaming Anglia 2021. Recomandările ANCOM

ANCOM recomandă românilor care vor călători în Marea Britanie să verifice în prealabil la furnizorul lor de telefonie mobilă tarifele de roaming aplicabile.

„Încetarea mecanismul „Roam like at home” în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021 înseamna că operatorii telecom din România nu mai au obligația legală să ofere utilizatorilor roaming la tarife naționale în Marea Britanie. RLAH este un beneficiu garantat doar în interiorul Spațiului Economic European – bineînțeles, nu există o interdicție pentru furnizorii din România să păstreze în continuare Marea Britanie în sfera de aplicare RLAH, dar o astfel de decizie ține strict de strategia comercială a fiecărui furnizor. În orice caz, utilizatorii beneficiază de măsuri de protecție și în cazul călătoriilor în afară Uniunii Europene, precum mesajul de informare personalizat cu privire la tarifele de roaming aplicabile în statul vizitat sau atenționarea cu privire la atingerea plafonului financiar de 50 de Euro, fără TVA, pentru volumul de date consumat în roaming”, a declarat Eduard LOVIN, vicepreședinte ANCOM.

Tarife roaming Anglia 2021. Reglementări

Începând cu 15 iunie 2017, utilizatorii români care călătoresc ocazional în țarile din Spațiul Economic European (SEE – Uniunea Europeană, Norvegia, Islanda și Liechtenstein) beneficiază de mecanismul „Roam like at home”, în baza căruia sunt tarifați pentru serviciul de roaming ca și cum ar fi un consum efectuat în România, în afară propriei rețele, în măsură în care acesta nu depașește limitele unei folosiri rezonabile.

Companiile pot stabili anumite condiții de utilizare a serviciului de roaming în UE/SEE (politică de utilizare rezonabilă) pentru a preveni folosirea abuzivă sau anormală a acestui serviciu în alte scopuri decât cele pentru călătorii ocazionale în afara României, de exemplu în scopul de a preveni roaming-ul permanent în UE/SEE.

Citeşte şi Program Kaufland Crăciun 2020 şi Anul Nou 2021. Anunţ important

 

 

 

Citiți și despre: