Stiri: Stiri

Tariful de transport pentru energie, eliminat

22.07.2013

Tariful de transport pentru import și export de electricitate va fi eliminat în urma unei decizii luate de către ANRE. Prin intermediul acestei măsuri producătorii și companiile care oferă servicii de furnizare vor avea un prim pas bun pentru piața pe care activează, tarifele la energie electrică fiind un colos ce le-a pus întotdeauna probleme.

Măsura este excelentă atât pentru producători, în special pentru cei termo care nu-şi găsesc cumpărători în piaţă pentru că sunt cei mai scumpi, cât şi pentru furnizori. Eliminarea taxelor de transport reprezintă o gură importantă de oxigen pentru sectorul nostru energetic. Regiunea se confruntă cu un excedent de energie, pentru că toate ţările au scăderi de consum, pe fondul accentuării crizei. Eliminarea tarifului de transport face ca energia noastră să aibă tarife atractive şi să poată fi vândută cu succes în ţările vecine a declarat Ion Lungu, președintele ANRE, conform Bursa.

Mai exact, eliminarea tarifului pentru import și export de electricitate figurează cu o reducere de 20 de lei/MWh în ceea ce privește costurile, conform calculelor ANRE. Astfel, susținerea termocentralelor pe cărbune va fi în continuare posibilă, notează sursa citată.

Sursă: Bursa.ro