Stiri: Fără categorie

Tarom a rămas fără director executiv

22.10.2013

Compania națională aeriană Tarom a rămas fără director executiv după ce Nicolae Demetriade  și-a dat demisia din funcția de administrator al operatorului aerian. Totodată, Demetriade a renunțat și la poziția pe care o ocupa în Consiliul de Administrație al Tarom.

Motivul invocat de Demetriade pentru renunțarea la funcție este aplicarea OUT 109 pe 2011, acesta susțintând că totul a fost ”doar o iluzie”, conform Ziarului Financiar. CA-ul Tarom a hotărât în iunie să urgenteze aplicarea măsurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade în funcţia de administrator-director executiv, după ce reprezentanţii consiliului s-au declarat nemulţumiţi de activitatea directorului general al companiei, belgianul Christian Heinzmann.

Compania Tarom a încheiat primul semestru cu pierderi de 63 milioane lei, în scădere faţă de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumătate a anului trecut. Venituri operaţionale au atins 534 milioane lei, faţă de 498 milioane lei la jumătatea anului trecut.

S.C. Transporturile Aeriene Române S.A. (TAROM) este principala companie aeriană din România, cu o îndelungată tradiție în domeniu. 2004 este primul an în care compania a avut profit, revenindu-și după o perioadă foarte dificilă, în care a suferit pierderi din cauza rutelor neprofitabile. Compania Tarom este controlată în proporție de 96,7% de Ministerul Transporturilor, ceilalți acționari fiind SIF Muntenia, Compania Națională Aeroportul București Otopeni și ROMATSA. Este membru al alianței Skyteam. Compania a avut o cotă de piață de 34% în anul 2007 și aproximativ 30% în anul 2008. În anul 2010 a transportat 2,2 milioane de pasageri.

Sursă: Ziarul Financiar