Stiri: Logistica

TAROM a vândut două aeronave AIRBUS A310 către Armenia Airways

26.06.2018

Operatorul aerian TAROM a vândut două aeronave AIRBUS A310 către compania Armenia Airways Aircompany, valoarea tranzacţiei fiind de 5,48 milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presă al TAROM.

„Valorizarea acestor active reprezintă un pas strategic important pentru TAROM, cu atât mai mult cu cât unul dintre obiectivele noastre majore în perioada următoare îl constituie optimizarea costurilor logistice şi creşterea performanţei businessului TAROM. Această valorizare este oportună nu doar prin prisma ofertei obţinute – foarte avantajoasă pentru compania noastră – cât şi prin eliminarea costurilor de conservare şi a costurilor aferente lucrărilor de întreţinere pentru cele două aeronave, care în doar jumătate de an ajung la peste 9 milioane de USD”, a declarat directorul general al TAROM, Werner Wolff.

Activele au fost scoase la vânzare în februarie, cele două aeronave fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016.

Aeronavele AIRBUS A310 au fost cumpărate de către TAROM în decembrie 1992 şi au funcţionat în regim comercial până la finalul anului 2016.

După faza de evaluare a ofertelor şi în urma negocierilor purtate, compania aeriană Armenia Arways Aircompany a oferit cel mai avantajos preţ, respectiv suma de 5,48 milioane de dolari pentru cele două aeronave Airbus A310 şi componentele aferente.

Valoarea celor două aeronave a fost amortizată complet la momentul vânzării. Preţul stabilit de evaluator, respectiv 5.472.977,87 dolari a fost uşor depăşit de oferta Armenia Airways. Această ofertă este aproximativ dublă în raport cu primele oferte primite de TAROM pe parcursul anului 2017.