Stiri: Logistica

TAROM introduce, din 25 iunie, o cursă Iaşi – Madrid

24.05.2016

Începând cu 25 iunie, ieşenii vor avea posibilitatea de a călători cu avionul în capitală Spaniei. Cursa Iaşi-Madrid va fi operată de compania TAROM şi va avea două frecvenţe de zbor pe săptămână, în fiecare zi de miercuri şi sâmbătă.

Astfel, avionul va decola de la Iaşi la ora 19:50 şi va ajunge la destinaţie la ora 23:05. Decolarea la Madrid va avea loc la ora 23:50, iar aeronava va ateriza la Iaşi la ora 04:50.

„Cu mare plăcere anunţăm introducerea unei noi curse externe din Iaşi, un important nod aerian din ţară, preocuparea noastră fiind diversificarea portofoliului de rute în zone din ţară unde există potenţial de dezvoltare. Datele pe care le-am primit demonstrează că Iaşi-Madrid va fi o rută profitabilă, cu atât mai mult cu cât o astfel de cursă nu se operează în prezent din Iaşi, iar pentru noi acest lucru reprezintă un avantaj. Clienţii companiei noastre se vor bucura, aşa cum i-am obişnuit, de servicii de calitate pe această nouă rută, putând călători în siguranţă şi confort. Ne bucurăm că parteneriatul TAROM cu Aeroportul Iaşi este într-o continuă dezvoltare”, a afirmat Gabriel Stoe, Director General al Companiei TAROM.

Marius Bodea, preşedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi, a afirmat că deschiderea noii curse directe Iaşi-Madrid se concretizează în urma negocierilor intense cu Tarom care a înţeles că un astfel de proiect merită să fie pus în practică.

„Vorbim de o cursă aşteptată de foarte multă vreme. Solicitările pentru această destinaţie, care sunt numeroase şi vin din medii diferite, dar şi legăturile între cele două oraşe, pe diverse paliere de activitate, au reprezentat fundamentul economic de calcul pentru partenerul nostru. Cursa directă Iaşi-Madrid presupune o durată de zbor de 4 ore şi folosirea unei aeronave care să permită transportul mai multor pasageri odată, pentru a fi profitabilă”, a mai spus acesta.

În prezent, compania TAROM mai operează zboruri directe din Iaşi spre şase destinaţii externe: Munchen, Londra, Roma, Bologna, Torino, Tel Aviv, dar şi curse interne zilnice către Aeroportul Otopeni.