Stiri: Companii

Zboruri suspendate TAROM

TAROM vrea să diminueze impactul negativ al grevei de avertisment

22.01.2016

Angajaţii companiei Globe Ground România, care oferă servicii de handling aeronave la sol și tractare aeronave, au anunțat că intră în grevă de avertisment. Liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, a precizat că angajații sunt nemulțumiți de programul de lucru, de salarii dar și de dimensionarea personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă. Angajaţii companiei de handling vor înceta complet lucrul timp de două ore. De aceea este luată în considerare posibilitatea apelării la alți furnizorii autorizați pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Avioanele care decolează vineri, în intervalul orar 13,00 — 15,00, cât timp va avea loc greva, ar putea avea întârzieri de până la două ore. Potrivit liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, cea mai mare problemă este cea a dimensionării personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă. În ultimii doi ani, între 100 și 150 de salariați ai companiei au demisionat, iar volumul de muncă este în creştere.

De asemenea se reclamă faptul că angajaților nu li se asigură şi nici nu li se decontează transportul spre și dinspre aeroportul Henri Coandă (Otopeni), în condițiile în care turele de lucru încep în cursul nopții.

În 2014, Globe Ground România, având un număr de 792 de angajaţi este o companie cu un profit net în creștere de 10,37 milioane de lei, având o cifră de afaceri de 73,85 milioane de lei.