Tax & Finance Forum 2018

Tax & Finance Forum 2018 a dezbătut cele mai importante aspecte fiscale

26.11.2018

Cele mai importante aspecte fiscale pentru mediul de business din România au fost dezbătute în cadrul Tax & Finance Forum 2018. Evenimentul, organizat de BusinessMark, a avut loc pe 14-15 noiembrie, la București.

Dezbaterile au reunit specialiști din domeniul legislativ – fiscal, alături de care am analizat și discutat cele mai importante modificări cu impact asupra mediului de afaceri.

Prima zi a evenimentului a început cu o serie de seminarii aplicate. Participanții au avut ocazia să dezbată subiectele de interes.

Tax & Finance Forum 2018.  Noul sistem de impozitare

În primul seminar, ei au vorbit despre noul sistem de impozitare și despre inspecția fiscală în cazul persoanelor fizice alături de reprezentanții Dobrinescu Dobrev SCA: Luisiana Dobrinescu – Partener Dobrinescu Dobrev SCA; Lelia Grigore – Senior Lawyer; Andrada Pleș – Tax Manager; Alexandra Lungeanu – Tax Consultant; Anca Elena Nica – Tax Consultant.

Alături de specialiștii EY Romania, invitații au dezbătut în cadrul celui de-al doilea seminar, tema Directivei Antiabuz și impactul acesteia asupra impozitului pe profit. Dintre temele abordate, participanții au discutat de asemenea, și despre ce presupune compania de holding și simplificarea structurii de grup, precum și tratamentul de TVA și impozit pe profit aferent ajustărilor prețurilor de transfer. Prezenți au fost: Valentin Cretu – Manager, Impozite directe;
Costin Manta – Senior Manager, Impozite indirecte.

Tax & Finance Forum 2018. Dubla impunere

Din partea PwC Romania au fost alături de invitații forumului celui de-al treilea seminar Raluca Popa – Director; Carmen Dan – Manager; Andreea Giovani – Manager.

Aceștia au abordat teme precum: Convenția Multilaterală pentru modificarea tratatelor de evitare a dublei impuneri, fondul de mediu văzut dintr-o nouă abordare și o nouă provocare, dar și aspecte legate de CSR: Raportarea non-financiară în noul an, cu aceleași presiuni.

Tax & Finance Forum 2018. Dividendele trimestriale

Cel de-al patrulea seminar a fost susținut de reprezentanții FiNEXPERT Consulting. Ei au vorbit despre implicațiile fiscale incidente sub regimul micro, dividendele trimestriale, noile reglementări în domeniul bonurilor valorice, dar și despre noile Decizii ale Curții Europene de Justiție cu impact în zona de TVA.

Prezenți au fost: Elena Gogoneată – Tax Manager; Cristiana Oprea – Tax Manager; Mitel Spătaru – Tax Partner.

Tax & Finance Forum 2018. Aspecte fiscale actuale

A doua zi a evenimentului a adus sesiuni de dezbateri și prezentări pe subiecte și aspecte fiscale actuale.

Andreea Ceaușescu – Managing Partner Ceausescu&Partners a deschis discuțiile, abordând tema fiscalității la nivel național vs. fiscalitatea la nivel european.

Despre tranzacțiile fără scop economic și fraude fiscale a vorbit Emanuel Băncila – Partner, Litigii și dispute fiscale, EY România.

În continuare s-a dezbătut tema impozitării persoanelor fizice alături de Mitel Spătaru – Tax Partner FiNEXPERT Consulting.

Tax & Finance Forum 2018. Regulile de raportare pentru intermediari

Prima sesiune s-a încheiat alături de Raluca Popa – Director PwC România, care a prezentat implicațiile Directivei privind regulile de raportare pentru intermediari, ce presupune schimbul automat obligatoriu de informații în domeniul impozitării în legătură cu acordurile transfrontaliere raportabile.

În următoarea sesiune, s-a alăturat Alina Andrei – Partener Cabot Transfer Pricing, care ne-a prezentat aspecte privind prețurile de transfer în era post-BEPS și alte evoluții recente ce vizează servicii administrative și management, servicii cu valoare adăugată redusă și servicii cu valoare adăugată mare, aspecte fiscale privind modele de business de tip e-commerce.

Tax & Finance Forum 2018. Legislația vamală în 2019

Florin Neagoe – Senior Associate PwC România a continuat dezbaterile, aducând în discuție aspecte importante legate de legislația vamală în 2019.

Cea de-a doua sesiune a discuțiilor s-a încheiat alături de Mihai Petre – Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte România.

A urmat Mihaela Hampu – Senior Manager, Tax Advisory, Mazars România care a vorbit despre schimbările majore în materie de TVA în 2019-2022.

În încheiere, Luisiana Dobrinescu – Partener Dobrinescu Dobrev SCA a atins tema valorificării titlurilor de creanță, de la executare silită la eșalonare.

Citește și Futureal se retrage din proiectul centrului comercial ParkLake

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Tax & Finance Forum 2018 a dezbătut cele mai importante aspecte fiscale

  1. Pingback: Banca Nationala a Romania: Masa monetara | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Banca Națională a României: Masa monetară, în creștere

Comentariile nu sunt permise.