Stiri: Finante

Tax & Finance Forum București 2022

Tax & Finance Forum București 2022 are loc pe 14 noiembrie. Subiectele dezbătute

12.11.2022

Tax & Finance Forum București 2022. BusinessMark o nouă ediție „Tax & Finance Forum” ce va avea loc la București pe 14 noiembrie 2022. Evenimentul se va desfășura atât în format fizic, la Radisson Blu Hotel, cât și online, fiind adresat companiilor din mediul privat și celor din sectorul public, iar participarea la eveniment echivalează cu 5 ore de pregătire profesională pentru membrii Camerei Consultanților Fiscali.

Subiectele dezbătute

În cadrul a două sesiuni de dezbatere și a unui seminar, se vor prezenta și analiza următoarele subiecte: tendințe legislative și fiscale la nivel internațional, noutăți privind politicile fiscale în Uniunea Europeană post-pandemie, strategia fiscală a României și armonizarea legislației românești cu cea globală, reforma fiscală în contextul Planului Național de Redresare și Reziliență, aspecte privind taxarea în economia digitală, principalele modificări și reglementări ale Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală, cele mai importante noutăți fiscale, la ce să ne așteptăm începând cu 2023, aspecte privind digitalizarea administrației fiscale din România – SAF-T, e-factura și RO e-transport, prețurile de transfer la nivel internațional și local.

Experții din cele mai importante companii vor vorbi despre inspecția fiscală a dosarului de prețuri de transfer; exemple și bune practici, TVA, modificări privind impozitul pe profit, perspective și tendințe în inspecțiile fiscale, noutăți fiscale privind impozitul pe venit, beneficiile salariale și impozitarea acestora – ce ne așteaptă în 2023, noutăți privind impozitele și taxele locale.

Tax & Finance Forum București 2022. Speakeri

 Miruna Enache, Partener, Liderul Diviziei de Asistență Fiscală în Tranzacții, EY Romania
 Mitel Spătaru, Tax Partner, Crowe România
 Florentina Șușnea, Managing Partner, PKF Finconta
 Alina Andrei, Partener, Cabot Transfer Pricing
 Diana Roșu, Director Corporate Tax, PwC România
 Luisiana Dobrinescu, Managing Partner, Dobrinescu Dobrev SCA
 Raluca Buciuc, MRICS, Director | Partner | Romania | Valuation360 and Advisory Services, Colliers România
 Mihai Erculescu, Tax Manager, Crowe România
 Cristiana Oprea, Senior Tax Manager, Crowe România
 Monica Ionescu, In-House Lawyer, PKF Finconta
 Alex Comănescu, Director, Taxare Indirectă, KPMG România

Seminarul „Noi reguli fiscale”

Cea de-a doua parte a conferinței va fi dedicată seminarului „Noi reguli fiscale așteptate și cu impact pentru anul 2023. Modificări legislative și aspecte practice”, susținut de specialiștii Crowe România, care vor aborda următoarele teme:
 Impozitarea companiilor, regim microîntreprinderi, impozit pe profit și alte aspecte practice –
Speaker: Mihai Erculescu, Tax Manager, Crowe Romania
 Nouă paradigmă privind impozitarea beneficiilor salariale, cum ar fi: indemnizaţia de mobilitate, pensia facultativă, asigurările de sănătate, ajutor pentru telemuncă, diurnă
Speaker: Mitel Spătaru, Tax Partner, Crowe Romania
 TVA – aspecte practice și cele mai recente modificări legislative
 livrarea către sine vs obligații de ajustare a dreptului de deducere;
 modificări legislative recente

Speaker: Cristiana Oprea, Senior Tax Manager, Crowe Romania

Organizatorii pun la dispoziție trei tipuri de bilete: in person, online și on demand. Mai multe detalii despre agendă și tematică se găsesc pe site-ul business-mark.ro/event/tax-finance-forum-bucuresti-2022

Citeşte şi BusinessMark, evenimente concept propriu online si offline