Stiri: Economie

tax&finance-forum-bucuresti

Tax & Finance Forum – București va avea loc pe 10 mai

29.04.2018

BusinessMark organizează pe 10 mai Tax & Finance Forum la București, conferinţă ce va avea loc la Hotel Radisson Blu. Experții din cele mai importante companii de consultanță vor analiza tendințele și politicile fiscale la nivel național și internațional.

Tematica ediției din acest an cuprinde subiecte, precum: Tendințe și politici fiscale la nivel mondial și european. Noua abordare OECD a taxării internaționale. Armonizarea legislației românești. Implicațiile asupra mediului de business din România; Tratamentul fiscal al cesiunilor de creanțe si alte noutăți privind impozitul pe profit; Prețurile de transfer; TVA – Schimbari legislative și jurisprudențiale recente care influențează exercitarea dreptului de deducere; Evoluții recente, la nivel european, în materia TVA. Cazuistica românească; Dezvoltarea sistemului TVA; Tranzacții în lanț (alocarea transportului pentru justificarea scutirii de TVA); Jurisprudența recentă a CJEU; Impactul deciziei CEJ Hamamatsu asupra valorii în vamă în cadrul tranzacțiilor bazate pe prețuri de transfer; REX – impactul înregistrării în Registrul Exportatorilor asupra dovezilor de origine preferențială; Aspecte privind inspecția fiscală. Controale și litigii fiscale.

Speakerii invitați în cadrul evenimentului sunt:

 • RĂZVAN UNGUREANU, Manager, Impozite directe, EY Romania
 • MIHAI PETRE, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte România
 • LIVIU GHEORGHIU, Senior Manager, Prețuri de Transfer, Mazars România
 • Drd. LUISIANA DOBRINESCU, Partener, Dobrinescu Dobrev SCA
 • MIHAELA HAMPU, Senior Manager, Tax Advisory, Mazars
 • ALEXANDRU COMĂNESCU, Senior Manager, Deloitte România

Ediția din Capitală va cuprinde două seminarii de câte două ore ce vor acoperi cele mai importante subiecte de fiscalitate pentru mediul de afaceri.

Specialiștii EY România, CLAUDIA SOFIANU – Partener, Impozit pe venit și contribuţii sociale și STELA ANDREI, Senior Manager, Impozit pe venit și contribuții sociale, vor susține seminarul cu tema „ Provocările anului 2018 cu privire la impunerea veniturilor, atât din perspectiva impozitului pe venit, cât și a contribuțiilor sociale”.

Cel de-al doilea seminar va fi susținut de către ANDRADA PLEȘ – Tax Manager și ALEXANDRA LUNGEANU – Tax Consultant în cadrul Dobrinescu Dobrev SCA, iar tema abordată este „Investiție sau exit: structurarea fiscală a afacerii prin prisma impozitării directe”.

Principalele aspecte discutate vor fi:

 • probleme întâlnite în practica fiscală pentru diferite tipuri de activități desfășurate de persoane fizice (dezvoltatori imobiliari, drepturi de autor, profesii liberale, venituri de natură comercială);
 • probleme de clasificare a tipurilor de venituri obținute;
 • condi​ț​ii pe care o societate trebuie să le ​î​ndeplineasc​ă​ pentru aplicarea impozitului pe veniturile micro​î​ntreprinderilor;
 • trecerea de la impozitul pe veniturile microîntreprinderilor la impozitul pe profit;
 • micro versus impozit pe profit: introducerea unor limitari ale deductibilității cu impact în faza investițională;
 • diferențe de impozitare la exit, în funcție de structura fiscală aleasă

Înscrierea la eveniment se face prin completarea formularului de înregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.