Stiri: Finante

Tax & Finance Forum Cluj-Napoca are loc pe 17 aprilie

13.04.2018

BusinessMark organizează pe 17 aprilie evenimentul Tax & Finance Forum, ce va avea loc la Hotel Golden Tulip Ana Dome, Cluj-Napoca. Specialişti din cele mai importante companii de consultanță vor analiza tendințele și politicile fiscale la nivel internațional și vor discuta despre armonizarea legislației românești, principalele modificări și reglementări ale Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală.

Evenimentul include sesiuni Tax Focus, cu sloturi de 45-60 de minute de prezentări. Acestea vor cuprinde dezbateri despre cele mai relevante aspecte fiscale, legislative și standarde de raportare financiară internațională.

Tematica Tax & Finance Forum conține subiecte, precum: Tendințe și politici fiscale la nivel mondial și european. Noua abordare OECD a taxării internaționale. Armonizarea legislației românești. Implicațiile asupra mediului de business din România; Prețurile de transfer – modificări legislative, documentare, control, evitarea dublei impuneri, cele mai importante jurisdicții fiscale, noutăți în România și la nivel internațional, legislația BEPS; Prețurile de transfer și controalele fiscale; Modificările Codului fiscal și tendințe în impozitarea directă; Dezvoltarea sistemului TVA; Tranzacții în lanț (alocarea transportului pentru justificarea scutirii de TVA); Jurisprudența recentă a CJEU; Aspecte privind inspecția fiscală. Controale și litigii fiscale; Implicații juridice și fiscale privind cesiunea de creanță și costurile îndatorării; Impactul deciziei CEJ Hamamatsu asupra valorii în vamă în cadrul tranzacțiilor bazate pe prețuri de transfer; Modificările aduse în 2018 taxelor datorate la Fondul pentru Mediu; REX – impactul înregistrării în Registrul Exportatorilor asupra dovezilor de origine preferențială; Polița de garantare vamală; Aspecte privind auditul intern, corporate governance și risk management.

Participanții la Tax & Finance Forum au oportunitatea de a se întâlni cu următorii speakeri:

  • ALEXANDRA ROGOJAN, Corporate Tax Manager, PwC Romania
  • MIHAI PETRE, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte România
  • ADRIAN BOGDAN, Specialist Impozite Indirecte, EY România
  • ALINA ANDREI, Partener, Cabot Transfer Pricing
  • GEORGEL GHEORGHE, Senior Manager IT Audit and Advisory, Mazars România
  • LELIA GRIGORE, Senior Lawyer, Dobrinescu Dobrev SCA
  • ALEXANDRU COMĂNESCU, Senior Manager, Deloitte România
  • CORNELIA POP-BRÂNCUȘ, Supervisor Senior Audit & Financial Advisory Services, Mazars România
  • ALEXANDRA LUNGEANU, Tax Consultant, Dobrinescu Dobrev SCA

Evenimentul Tax & Finance Forum se adresează directorilor financiari, precum și celor generali, economici, contabili, auditorilor, experților fiscali, analiștilor financiari și consultanților fiscali.

Înscrierea la Tax & Finance Forum se va face prin completarea formularului de înregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.