Stiri: Logistica

Taximetriştii din zona aeroporturilor, verificaţi de poliţişti. Ce amenzi s-au aplicat?

30.07.2018

Poliţiştii au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie, în zona a şase aeroporturi din ţară. Au fost verificate 160 de autoturisme şi au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii de la transporturi au verificat 160 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.435 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 45 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 9 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 7 pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost dispuse trei măsuri complementare de reţinere a certificatului de înmatriculare auto.