Logistica

TBT Expeditie

TBT Expediție, soluții pentru orice tip de transport

01.04.2022

Compania oferă servicii complete și complexe de suport pentru orice tip de transport din și pe teritoriul Europei, precum și în afara ei. TBT Expediție, parte a grupului TE BAERTS, a luat naștere în anul 2012 în urma unui proiect ce avea ca scop testarea pieței de freight forwarding în România, având o perioadă de activitate continuă de aproximativ 2 ani. Apoi, după o pauză de aproximativ 5 ani, fondatorii grupului TE BAERTS, Sjaak și Anina te Baerts, au decis ca, împreună cu Dl. Cristian Huci și soția acestuia Monica Huci, la momentul respectiv amândoi angajați în cadrul TBT LOGISTIC INTERNATIONAL, să fie reluată activitatea TBT Expediție și în acest fel să se extindă serviciile grupului TE BAERTS, creând astfel o nouă posibilitate de a oferi soluții personalizate de transport, atât intern, cât și internațional pentru clienții grupului și nu numai.

TBT Expediție, parte a grupului TE BAERTS, a luat naștere în anul 2012 în urma unui proiect ce avea ca scop testarea pieței de expediție în România

Evoluția ascendentă a companiei se datorează în cea mai mare parte personalului, care, prin experiența și dedicarea de care a dat dovadă, a reușit să crească vizibilitatea acesteia foarte rapid. Bineînțeles că apartenența la un grup precum TE BAERTS a avut un rol foarte important în promovarea serviciilor TBT Expediție, oferind astfel un boost de imagine și beneficiind de o experiență în transport și expediții de peste 90 de ani, lucru ce a reprezentat un avantaj excepțional în dezvoltarea companiei.

„Povestea a început în Horst, Olanda, unde familia Te Baerts a clădit prima companie ce avea să fie specializată în transportul frigorific de plante, flori, fructe și legume, experiența transmițându-se din generație în generație, iar acum, împreună cu colegii noștri, vom duce mai departe această poveste”, ne-a declarat Dl. Cristian Huci, General Manager TBT Expediție.

Portofoliul de servicii oferite de TBT Expediție

TBT Expediție nu oferă doar soluții de transport intern și internațional, ci servicii complete și complexe de suport pentru orice tip de transport din și pe teritoriul Europei și nu numai. Probabil că unul dintre cele mai mari avantaje ale TBT Expediție, în comparație cu alte companii din domeniu, este acela că beneficiază de ajutorul și experiența partenerilor TBT LOGISTIC INTERNATIONAL – Brașov și TE BAERTS TRANSPORT – Venlo, având la dispoziție o flotă de peste 90 de camioane echipate cu trailere frigo sau prelată.

De asemenea, în ultimii ani TBT Expediție a reușit să își creeze o rețea de subcontractori care însumează aproximativ 250 – 300 de camioane echipate la cele mai înalte standarde.

TBT Expediție nu oferă doar soluții de transport intern și internațional, ci servicii complete și complexe de suport pentru orice tip de transport

„TBT Expediție beneficiază de o flotă extinsă de aproximativ 350 de camioane (frigo, prelată, agabaritice, ADR), astfel că nu ar fi exagerat să spunem că putem soluționa orice fel de transport. Având în vedere că, începând cu 1 Martie, vom avea la dispoziție un depozit de aproximativ 5.000 mp , acest lucru reprezentând o extensie a serviciilor pe care noi deja le ofeream prin partenerii noștri, ne gândim serios să achiziționăm câteva mașini dedicate de 3,5T care să faciliteze accesul în zonele sensibile din București. Astfel sunt ferm convins că paleta noastră de servicii va atrage și mai mult”, precizează dl. Cristian Huci.

Evoluția pieței a fost caracterizată de dinamism

Transportul de mărfuri joacă un rol crucial pentru dezvoltarea economică, deoarece el leagă producătorii de consumatorii săi, punând în timp util bunurile și serviciile la dispoziția acestora din urmă. Lanțul de distribuție este esențial pentru orice proces productiv și are un impact direct asupra eficienței economice. Din perspectiva TBT Expediție, piața transporturilor a fost foarte afectată de această pandemie. Dacă în prima parte a lui 2019 pandemia nu s-a resimțit în mod direct la nivelul transporturilor, extinderea ei a creat o serie de fluctuații și o nesiguranță ce a produs un dinamism teribil în piața transporturilor. Creșterea tarifelor la carburanți, asigurări și taxe de drum a făcut de asemenea ca piața transporturilor să încaseze o nouă lovitură.

Chiar dacă foarte multe puncte de producție la nivel european au redus semnificativ performanțele, în materie de transport solicitările au crescut exponențial. Tocmai din această cauză, cea mai mare provocare pentru TBT Expediție a fost aceea de a acoperi și soluționa numărul tot mai mare de cereri în materie de transport.

„În încercarea noastră de a ne adapta contextului pandemic, dar și numeroaselor schimbări financiare, am decis să alegem o strategie puțin mai dinamică și astfel să nu mai targetăm prețuri și tarife fixe, ci să le aliniem la standardele pieței. Astfel am putut crea un flow al transporturilor, fără a ne împiedica de diferențele în materie de tarife, iar clienții noștri au fost foarte mulțumiți”, declară Managerul General.

2022 a început în forță

Pentru TBT Expediție, anul în curs a debutat în aceeași notă în care s-a încheiat anul 2021 și anume în forță. În plus, compania a decis să acționeze în sensul extinderii portofoliului de servicii, care va deveni o provocare importantă pentru anul 2022. De asemenea, TBT Expediție va încerca în continuare să targeteze companii cu capital 100% românesc din dorința de a încuraja companiile tinere, cu un important potențial de creștere, precum LĂPTARIA CU CAIMAC.

Totodată, în scopul susținerii evenimentelor locale, proiecte inițiate de societăți autohtone, TBT EXPEDITIE, împreună cu alte companii românești, vor fi sponsorii pilotului de raliu COSMIN ION pentru anul competițional 2022 al Campionatului Național de Viteză în Coastă.

În prezent, Grupul TE BAERTS are o echipă de peste 90 de angajați, 6 dintre ei făcând parte din TBT Expediție

Momentan, echipa TBT Expediție este de dimensiuni reduse, însă cu visuri mărețe, o echipă tânără ce își dorește alături colegi noi pentru departamentul comercial, dar și pentru cel logistic, activitatea desfășurându-se în noua hală de tip HUB de 5.000 mp, disponibilă începând cu 1 martie.

„Am încercat să atragem persoane tinere, ce își doresc dezvoltare profesională și cu ajutorul experienței noastre să îi ajutăm, astfel creând un win-win. Deși marea majoritate a companiilor au ales să încurajeze și să faciliteze lucrul de acasă, noi am fost de părere că acesta nu ajută la o dezvoltare personală și/sau profesională sănătoasă și de aceea am decis să ne continuăm activitatea de la birou, ceea ce, din punctul meu de vedere a întărit echipa”, afirmă dl. Cristian Huci.

The Truck drivers are our heroes!

Perioada pandemiei a fost un moment greu și nesigur pentru toată lumea. Șoferii grupului TE BAERTS au fost adevărați eroi alături de cadrele medicale, curierii și lucrătorii comerciali din magazinele alimentare. Datorită lor s-a putut asigura accesul la alimente, medicamente, cât și alte echipamente necesare în aceste momente foarte dificile.

„Deși nu am putut fi alături de ei fizic să le mulțumim, am adăugat pe fiecare trailer în parte un logo ce înfățișa postura unui supererou alături de mesajul The Truck drivers are our heroes! Cred că putem spune că, pe perioada pandemiei am efectuat numeroase transporturi conectate la contextul pandemic. De la teste COVID-19 și până la echipamente de protecție pentru cadrele medicale”, precizează reprezentantul TBT Expediție.

Managementul grupului TE BAERTS a mulțumit fiecărui șofer, afișând un logo ce înfățișa postura unui supererou alături de mesajul „The Truck drivers are our heroes!”

De-a lungul timpului, TBT Expediție a avut o creștere lină, dar ascendentă și susținută, care la finalul anului trecut a atins cifra de afaceri de 1,3 milioane de euro.

„Suntem extraordinar de mulțumiți și recunoscători partenerilor noștri, fără de care nu am fi reușit această performanță. Pentru 2022 ne dorim, de ce nu, să ne dublăm această creștere”, a declarat, în încheiere Dl. Cristian Huci, General Manager TBT Expediție.

Cristian Huci

+40799414415

c.huci@tbtlogistic.eu

tbtexpeditie@tebaerts.eu

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/carspeed-aniverseaza-25-de-ani-de-activitate/