Stiri: Agricultura

TCT intentioneaza sa preia compania Thames Farming

TCT intenţionează să preia compania Thames Farming

28.10.2021

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Transcarpathians Trading SRL din Bucureşti (TCT) intenţionează să preia compania Thames Farming Enterprises BV din Olanda (Thames). Potrivit instituţiei, această operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească.

Activitatea Thames

Thames este compania mamă a companiilor:

  • Agricom Borcea SA
  • Tudor 92 SRL
  • Concordia Agro SRL
  • Alisa Farm Management SRL

Agricom Borcea SA, Tudor 92 SRL şi Concordia Agro SRL au ca principal obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase în județul Călăraşi, iar Alisa Farm Management SRL le oferă acestora servicii de conducere și management pentru operațiunile locale.

TCT face parte din African Industries Group

TCT face parte din African Industries Group (AIG) și desfășoară activități de cumpărare și vânzare de bunuri imobiliare proprii. În România, AIG este implicată în operațiuni agricole, în distribuția de mașini agricole, precum și în dezvoltare imobiliară și investiții.

TCT intenţionează să preia compania Thames Farming. Concurenţa efectivă pe piaţa locală

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia luată de autoritatea de concurenţă va fi publicată pe site-ul său, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi ALPLA preia Wolf Plastics. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei