Stiri: Companii

Teama de eșec pentru antreprenorii români

28.08.2015

La nivelul mediului de business din România circa 65 la sută dintre antreprenorii autohtoni penalizează eșecurile din afaceri, potrivit unui studiu realizat de compania EY. Pentru succesul unui business idea afacerii și calitatea planului de afaceri reprezintă cele mai importante aspecte pentru tinerii români care sunt angrenați în afaceri.

Pentru anul curent EY observă că antreprenoriatul reprezintă un subiect din ce în ce mai des discutat, totul în condițiile în care inițiativele noi din sectorul de business sunt mai efervescente iar inițiativele de afaceri și start-up-urile tehnologice prezintă și mai mult interes în România.

De asemenea, eșecu în afaceri devine un subiect mai ușor de digerat pentru antreprenorii români deoarece aceștia tind să fie mai deschiși pentru a detalia obstacolele cu care se confruntă în parcursul lor antreprenorial.

Cu toate acestea, teama de a avea eșec este una dintre barierele care de cele mai multe ori îi opresc pe tinerii din România să își demareze propriile afaceri. Mai exact, pentru 37 la sută dintre antreprenorii chestionați de EY eșecul este un factor pregnant în mintea antreprenorilor români.

În același timp 17 la sută dintre aceiași antreprenori consideră eșecul ca fiind o nereușită majoră în cariera lor, în timp ce 11 procente indică lipsa abilităților necesare.

Comparativ cu anul trecut pentru 29 la sută dintre antreprenorii din România eșecul în carieră reprezintă un bun prilej pentru a învăța și progresa. Procentul a crescut în acest caz cu aproape 6 ori mai mult.

Pe de altă parte studenții prezintă un mai mare grad de optimism în comparație cu antreprenorii atunci când vine vorba despre eșec în afaceri. Doar 22 la sută dintre studenți consideră eșecul drept o barieră în viitorul afacerilor sau proiectelor de business.

Concluzia companiei EY este că tendințele în sectorul de business din România sunt pozitive deși decalajele de cultură între societatea românească și societățile antreprenoriale sunt semnificative.

Esecul in afaceri