Stiri: IT&C

Teamnet: Investiţie de 1,5 milioane euro. Compania vrea să se extindă şi în alte ţări

11.12.2015

Acționarii Teamnet au investit 1,5 milioane euro prin achiziționarea unui număr de 2.782 de noi acțiuni în cadrul Grupului. Astfel, International Finance Corporation, membră a World Bank Group, și-a extins participația de 8,33% obținută prin investițiile realizate în 2014 până la 10,35%.

Black Sea Trade and Development Bank a contribuit la creșterea de capital social proporțional cu cota deținută și are în prezent o participație de 8,33% în cadrul Teamnet.

“În ultimii ani, Teamnet a făcut o serie de pași strategici importanți pentru evoluția grupului atât pe plan local, cât și regional. Investițiile International Finance Corporation și Black Sea Trade and Development Bank reconfirmă alinierea strategiei de extindere internațională a grupului cu planurile de dezvoltare ale celor două instituții supranaționale. Vom continua să investim în cercetarea și dezvoltarea unor produse competitive în piețe importante, pe pilonii principali de business ai grupului precum integrare sisteme, engineering, cloud sau robotică”, au explicat reprezentanţii companiei.

Teamnet are în prezent operațiuni în șase țări – România, Belgia, Turcia, Croația, Republica Moldova și Serbia. Pentru anul viitor, grupul își propune accelerarea extinderii la nivel internațional, în Slovacia și Emiratele Arabe Unite.

Ca parte a acestei strategii de dezvoltare, Teamnet își propune să deschidă birouri și în alte piețe în următorii ani și estimează că peste 40% din venituri vor fi generate din activitățile desfășurate la nivel internațional până în 2018.