Stiri: Retail

TeCOMM: Know-how de la eBay, Alibaba și Exponea

09.01.2018

Evenimentul dedicat exclusiv industriei e-commerce, TeCOMM, va avea loc la București pe 7 și 8 martie, sub tematica Haute couture your eCommerce business! și va reuni nu mai puţin de 300 proprietari ai magazinelor online, profesioniști în eCommerce, influenceri și jucători importanți din industrie.

„În România, se poate sesiza faptul că ponderea persoanelor cu vârstă cuprinsă între 16 și 74 ani care au apelat la serviciile magazinelor online pentru a comanda și/sau cumpăra produse a crescut în mod constant în ultimii ani, ajungând la 35% în anul 2017, în comparație cu anul anterior, când a reprezentat doar 33,6%. Din totalul acestor persoane care au preferat comerțul online, 42,9% au efectuat achiziții în ultimele 3 luni”, informează INS.

Ilya Kretov, General Manager al eBay pentru Rusia și țările emergente din Europa declara pentru o publicație națională faptul că ţara noastră se află printre principalele pieţe în care compania cu origini americane, care intermediază vânzări anuale de 84 de miliarde de dolari, şi-a propus să îşi crească prezenţa.

„Sunt toate ţări relativ noi, slab penetrate pentru eBay şi cu potenţial mare în majoritatea ţărilor; ne-am propus să aducem mai mulţi clienţi astfel. În mod cert avem o listă scurtă şi lungă de ţări, este imposibil să faci managementul tuturor, iar România este cu siguranţă una dintre ţările care se află pe lista noastră de priorităţi din punct de vedere al dezvoltării businessului”, a spus acesta.

Ilya Kretov va vorbi despre cum să vinzi cu succes pe eBay și pe piața internațională. Anterior, Kretov a ocupat funcția de Manager General Adjunct, Marketing, Rusia și Europa Emergentă.

Alături de Ilya, Adriana Lyon-Shaw, care a activat ca Marketer la Alibaba.com va fi prezentă în 7 – 8 martie la TeCOMM. Aceasta deţine o experiență de peste 15 ani în marketing – atât online, cât și offline, în diferite industrii, cu o inclinație pentru partea digitală. Ea le va oferi proprietarilor de magazine online sfaturi și trucuri de promovare în mediul digital – tot ce trebuie să știe despre vizibilitatea digitală.

Pe scena TeCOMM urcă şi Jakub Minks, Director Regional Central & Eastern Europe în cadrul Exponea și va împărtăși publicului din experiența sa în marketing digital. Serviciile de vânzări și suport Exponea acoperă un număr de peste 11 țări care fac parte din Comunitatea Economică Europeană. Jakub are experiență vastă acumulată și în cadrul companiei McKinsey&Co, unde a ajutat companiile de telecom și vânzări să se dezvolte omnichannel.

TeCOMM este evenimentul de referință în industria de comerț electronic, iar liderii din industrie: Flavia Anghel (Redactor șef, Brandingmag), Cătălin Matei (CEO, Increase Media Agency), Bogdan Costea (Founder & IT Trainer) sau Attila Birtha (Fondator, Proclick) vor oferi insight-uri prețioase care vor viza creșterea vânzărilor în eCommerce sau îmbunătățirea content marketing-ului.