Stiri: IT&C

Tehnologia Safe Money, premiată de MRG Effitas

06.07.2015

Safe Money, tehnologia Kaspersky Lab care protejează tranzacțiile online, a obținut încă o dată, recunoașterea experților internaționali, iar MRG Effitas i-a acordat trofeul Online Banking/Browser Security Award 2014/15, în baza rezultatelor din cele patru teste trimestriale consecutive.

Spre deosebire de majoritatea laboratoarelor independente care organizează teste comparative pentru soluțiile de securitate, MRG Effitas analizează fiabilitatea tehnologiilor de protecție împotriva amenințărilor financiare. Cercetătorii testează în mod regulat cele mai noi versiuni de software specializat care securizează tranzacțiile online și soluțiile care integrează tehnologii de securitate financiară. Laboratorul a analizat și Safe Money, o tehnologie încorporată în soluția de securitate Kaspersky Internet Security.

Conform rapoartelor din patru trimestre consecutive, de la al doilea trimestru din 2014 până la primul trimestru din 2015, tehnologia Kaspersky Lab s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente, obținând rezultate optime de fiecare dată, precum și certificatul MRG Effitas.

Metodologia de testare a evoluat în ultimul an: soluțiile trebuie să combată amenințările financiare active, recent descoperite, și să prevină orice scurgeri de informații despre plăți în timpul tranzacțiilor de pe sisteme deja infectate care imită cei mai des întâlniți botneți. În plus, în trimestrul al doilea din 2014, cercetătorii au simulat un atac de tipul Man-in-The-Middle, iar în trimestrul al treilea din 2014 și în primul trimestru din 2015, au încercat să inducă sistemele de securitate în eroare, redirecționând cererile API, iar în ultimul trimestru din 2014 au încercat să evite protecția browserului cu Windows Application Compatibility și cu metoda Windows AppInit DLL.

Pentru ca testarea să se desfășoare în mod echilibrat pentru toate aplicațiile, unele teste necesitau ca soluția Kaspersky Internet Security să ruleze cu toate subsistemele dezactivate, cu excepția funcției Safe Money. Însă, nici acest lucru nu a împiedicat produsul să blocheze cu succes toate amenințările.

„Nu toate tehnologiile de securitate pot să combată eficient amenințările cibernetice actuale. Puține pot îndeplini această sarcină constant, luând în considerare peisajul amenințărilor cibernetice în continuă schimbare. Safe Money își dovedește eficiența constant, de la test la test. Din acest motiv, suntem mândri să acordăm trofeul Online Banking/Browser Security Award 2014/15 companiei Kaspersky Lab”, a declarat Sveta Miladinov, Fondator și CEO MRG Effitas.