Stiri: IT&C

Tehnologie nouă pentru ecranul tactil marca Huawei

04.09.2015

Compania Huawei a lansat, în cadrul târgului de tehnologie IFA Berlin 2015, noul vârf de gamă al seriei de telefoane inteligente Mate. Este vorba despre Huawei Mate S. Compania susține că designul noului lor produs este ergonomic și rafinat cu tehnologii inovatoare având o experiență premium de utilizare a platformei Android.

Scopul nostru, atunci când am conceput Huawei Mate S, a fost să dezvoltăm un smartphone care oferă o experiență personalizată, mai degrabă decât una previzibilă. Huawei Mate S se bazează pe insight-uri pe care le-am strâns, legate de interacțiunea umană – în special faptul că atingerea este o acțiune naturală pe care o facem pentru a înțelege lumea. Huawei Mate S redefinește felul în care incorporăm technologia bazată pe atingere în smartphone-urile noastre, sfidând modalitatea convențională de control a ecranului tactil și prezentând o nouă imagine a interacțiunii om-mașină – a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer BG.

Huawei Mate S este inspirat din Mate 7 și are un ecran 2,5 D dotat cu Gorilla Glass, de 5,5 inci cu grosime de 7,2 milimetri și margini laterale de 2,65 milimetri.

Noul smartphone Huawei Mate S se bazează în principal pe experiența de utilizare și accentuează atingerea. Pentru vizualizarea în format HD a fotografiilor mărirea acestora se face folosind doar un singur deget al utilizatorului. De asemenea, Huawei Mate S poate fi folosit ca o scală pentru cântărirea diverselor obiecte.

O altă tehnologie care vine integrată în Mate S este Fingerprint 2.0, versiune updatată a tehnologiei de deblocare integrată în modele anterioare Huawei.

Echiparea în materie de cameră foto la Huawei Mate S se bazează pe 13 mega pixeli cu senzor RGBW, stabilizator optic al imaginii, flash LED Dual color-temp și unități independente ale procesorului de semnal al imaginii. Camera secundară a smartphone-ului are 8 mega pixeli cu lumini frontale soft astfel încât fotografiile tip selfie sunt avantajate.