Stiri: Companii

Telekom Romania

Telekom caută startup-uri care dezvoltă proiecte de tip Smart City

27.09.2016

Hub:raum Cracovia, proiect iniţiat de Telekom, caută startup-uri din România care dezvoltă proiecte de tip Smart City şi de logistică și mobilitate. Astfel a fost iniţiată o caravană în ţara noastră pentru a selecta proiecte în fază incipientă din domenii precum: Smart City, logistică şi transport. Startup-urile locale cu proiecte din ariile IoT, big data, cloud, securitate pe mobil, e-sănătate sunt, de asemenea, vizate.

Iniţiativa este parte dintr-un nou program derulat de hub:raum numit WARP Sprints. Acest nou concept de accelerator inteligent, modern şi eficient este bazat pe experienţa acumulată de-a lungul celor cinci ediţii ale programului de accelerare WARP şi ale celor două ediţii ale programului „Challenge Up!”.

Sesiunile WARP Sprints au în vedere o mai bună cooperare între corporaţii şi start-up-urile implicate, cu mult înainte de începerea programelor de accelerare în sine; trei verticale selecționate în fiecare trimestru; un proces mai rapid de oferire de feedback punctual pentru start-up-uri. Verticalele alese pentru ultimele luni ale acestui an sunt: Smart City, Logistică şi Transport.

De-a lungul celor cinci ediţii ale WARP, peste 3.000 de start-up-uri au fost evaluate şi 58 de echipe din 18 ţări au fost invitate să fie parte din program. Dintre acestea, 10 echipe selectate au fost din România.

De exemplu, TypingDNA, care furnizează o soluţie de securitate online bazată pe felul în care oamenii tastează, este unul dintre cele patru proiecte selectate de către Deutsche Telekom pentru cea de-a doua fază a programului de accelerare WARP care a avut loc în primăvara acestui an.

Mai mult, în 2015, start-up-ul românesc DeviceHub.net, care furnizează servicii de cloud pentru comunicarea Internet of Things, a primit 80.000 de Euro de la hub:raum Cracovia pentru a-și dezvolta proiectul, suport din partea mentorilor, precum şi acces la cele 150 de milioane de clienţi ai Deutsche Telekom din întreaga Europă.

DeviceHub a fost selectat câştigător la a treia ediţie a WARP turbo accelerator în decembrie 2014, fiind al doilea start-up care a primit finanţare de la hub:raum, după OmniPaste, în 2014.