Stiri: Agricultura

Telemeaua de Ibănești a primit certificarea „Indicație Geografică Protejată”

15.03.2016

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a primit din partea comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, dovada înregistrării în Registrul Denumirilor de Origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate pentru produsul „Telemea de Ibănești”.
Astfel, utilizarea acestei denumiri este rezervată pentru producătorii din aria geografică delimitată care îndeplinesc condițiile prevăzute în caietul de sarcini.

Acesta este cel de-al treilea produs românesc de calitate care a obținut protecția la nivelul Uniunii Europene, după ce, recent, și “Salam de Sibiu” a fost protejat la Bruxelles. Şi Magiunul de Topoloveni se află pe lista produselor care au primit Indicație Geografică Protejată.

Conform MADR, în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (UE) nr. 1151/2012, orice operator care comercializează un produs conform cu caietul de sarcini aprobat, poate utiliza atât denumirea de origine protejată (DOP) cât și trimiterile și logourile UE și etichetele asociate.