Stiri: Stiri

Tendințe în tehnologie, românii preferă smartphone-uri cu touchscreen

08.10.2013

Afinitatea românilor pentru tehnologie continută să fie pe primul plan la capitolul telefoanelor mobile. În ultimele luni din 2013 consumatorii autohtoni și-au îndreptat atenția, ca și până acum, către produsele Apple și Samsung.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către portalul okazii.ro în topul preferințelor în materie de smartphone-uri la români se află iPhone-ul 5. Pe locul doi se află tot un telefon Apple, iPhone 5S, în timp ce pe poziția a doua staționează modelul iPhone 4S. Pe locul al cincilea se află telefonul Samsung Galaxy S4, supremația gadgeturilor bazate pe iOS fiind de necontestat.

”Bazându-ne pe reacţia şi preferinţele utilizatorilor noştri, estimăm că iPhone 5S va fi cel mai vândut  model smartphone în următoarele 3 luni ale anulului pe Okazii.ro”, declară Cătălin Tuncu, Manager al categoriei Electro-IT la Okazii.ro, conform unui comunicat de presă.

Pentru acest studiu au fost utilizate date statistice realizate de Okazii.ro din perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2013. Judeţele din care s-au făcut cele mai multe achiziţii de smartphone pentru luna septembrie a anului curent sunt: Bucureşti, Cluj, Constanţa,Timiş,Prahova,Iaşi şi Braşov.