Stiri: Sanatate

Terapie din plasma pentru coronavirus

Terapie din plasmă pentru coronavirus. Anunțul făcut de Takeda

09.03.2020

Terapie din plasmă pentru coronavirus. Compania farmaceutică Takeda anunță că a inițiat dezvoltarea unei terapii din plasmă pentru tratamentul persoanelor deja infectate cu coronavirus – COVID-19. Este vorba de persoanele aflate la mare risc:

  • persoanele vârstnice
  • persoanele care prezintă și co-morbidități asociate

Terapia ar putea fi disponibilă într-un interval cuprins între 9 și 18 luni.

Terapie din plasmă pentru coronavirus. Potențialul terapeutic

De asemenea, compania studiază și potențialul terapeutic al produselor aflate deja în portofoliul său.

Produsul aflat în dezvoltare se adresează persoanelor deja infectate, nefiind un vaccin. Acest produs de hiperimunoglobuline derivate din plasmă și-a demonstrat eficacitatea împotriva virusului SARS-CoV-2, cât și în cazul infecțiilor respiratorii acute severe, ele devenind, astfel, potențiale opțiuni viabile în tratarea persoanelor afectate de COVID-19.

Terapie din plasmă pentru coronavirus. Hiperimunoglobuline

Hiperimunoglobulinele care vor fi testate provin de la pacienții infectați și vindecați de coronavirus, în ideea în care aceste persoane au dezvoltat, deja, anticorpi patogeni ce se pot dovedi esențiali în tratarea altor persoane infectate.

Disponibilitatea acestui tratament depinde de capacitatea de a colecta plasmă.

Terapie din plasmă pentru coronavirus. Apel public

Așadar, Takeda lansează un apel public internațional privind conștientizarea importanței donării și colectării de plasmă în realizarea de terapii vitale. În raportul International Blood Plasma News publicat în februarie 2020, se trage un semnal de alarmă asupra faptului că în următorii ani există riscul unui deficit de plasmă, care va duce la un deficit de produse derivate din plasmă. Menținerea actualului cadru de reglementare la nivel european ridică riscul major ca, până în anul 2026, nevoile pieței de imunoglobulină să depășească nivelul colectării de plasmă cu 11,4 milioane de litri.

Ce spune conducerea companiei?

“În contextul unei nevoi tot mai mari de terapii derivate din plasmă, atât de importante în tratamentele bolilor rare, ale bolilor autoimune, ale epidemiilor precum și ale altor afecțiuni deosebit de grave, apreciem efortul României de a iniția o serie de dezbateri publice pe această temă. Dorim să reiterăm, pe această cale, deschiderea companiei noastre de a-și pune la dispoziție expertiza de mai mult de 75 de ani în derivate de plasmă și sânge și de a deveni un partener transparent și loial statului român, în speranța că tot acest demers va aduce beneficii importante pacienților români”, susține Dominika Kovacs, Country Manager al Takeda România.

Takeda își propune să-și îndeplinească obiectivele prin luarea deciziilor în funcție de trei priorități:

  • pacientul – plasarea pacientului în centrul tuturor acțiunilor
  • încrederea – câștigarea încrederii societății
  • reputația – consolidarea reputației și dezvoltarea afacerii.

Citește și Pachete turistice DERTOUR: ”Rezervă liniștit, anulează gratuit”