TeraPlast a dobândit controlul asupra Depaco

31.01.2018

Grupul TeraPlast a anunţat că a dobândit controlul asupra Depaco S.R.L. Prețul pachetului majoritar de 67% a fost de 12,35 milioane euro. Compania a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu asociații minoritari ai Depaco, pentru restul participației deținute de aceștia de pana la 100% din companie. Preluarea se va realiza în termen de cel mult 4 ani, la un preț corelat cu rezultatele Depaco din anii care urmează.

TeraPlast a dobândit controlul asupra Depaco după ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței. Avizul vine după ce Grupul TeraPlast a ajuns la o deținere de 67% din capitalul social al Depaco în luna noiembrie a anului trecut.

„Noul an este unul reprezentativ pentru Depaco, tot mai prezent pe piețele din Europa. În ceea ce privește următoarea perioadă, ne propunem extinderea business-ului în toate zonele, acolo unde suntem mai puțin prezenți – atât în România, în special în zona nord, cât și în zonele adiacente. Totul va fi bazat pe o putere financiară mai mare și pe o forță de vânzări mai bună, ceea ce ne va ajuta să realizăm pachete complete de produse pe nevoile clienților și astfel să aducem complementaritate afacerii noastre”, a afirmat Valeriu Irimescu, director General Depaco.

Afacerile Depaco au crescut, anul trecut, înregistrând o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, cu o creștere de 45% față de 2016. Pentru 2018, TeraPlast își propune să continue această ascensiune și să realizeze o creștere de peste 50% a business-ului Depaco.

La ora actuală, Depaco derulează planuri de dezvoltare ale fabricii de la Băicoi (jud. Prahova) și a celei din Podari (jud.Dolj) cu scopul de a mări capacitățile de producție și logistică.

„Parteneriatul solid pe care îl avem cu asociații Depaco ne indică o relație de colaborare consolidată ce are la bază o viziune strategică împărtășită. Suntem încrezători că sinergiile create de buna colaborare dintre noi vor conduce la evoluții la fel de spectaculoase ale business-ului Depaco”, a spus Mirela Pop, Director General TeraPlast.

TeraPlast își propune pentru 2018 o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei.

 

 

 

Citiți și despre: