Stiri: Companii

TeraPlast prea compania Somplast

Teraplast a preluat integral Politub

13.10.2017

Grupul Teraplast a încheiat procesul de achiziţie a companiei Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaz din ţară noastră. Astfel, compania a anunţat că a finalizat preluarea a pachetului de acţiuni reprezentând 50% din părţile sociale ale Politub, deţinut de compania franceză Socotub, prin operarea, pe de 11 octombrie 2017, în registrul acţionarilor societăţii Politub S.A. a transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor.

În urma acestei tranzacţii, Teraplast deţine o participaţie de 99,99% din capitalul social Politub, iar Terasteel S.A. o participaţie de 00,01%. Înaintea achiziţiei, Teraplast deţinea 50% din acţiunile Politub SA, iar odată cu finalizarea procesului de achiziţie a restului de acţiuni, grupul Teraplast dobândeşte control unic asupra societăţii Politub SĂ.

„Preluarea integrală a companiei Politub este un pas important în dezvoltarea grupului Teraplast, în sensul consolidării poziţiei noastre de jucător cheie pe piaţă construcţiilor şi instalaţiilor. Odată cu această achiziţie portofoliul nostru este completat de produse complementare, având astfel posibilitatea de a oferi soluţii diversificate partenerilor noştri. Suntem încrezători că prin dezvoltarea acestui segment de produse, grupul Teraplast va trece într-o nouă etapă de evoluţie”, a spus Mirela Pop, Director General Teraplast:.

Grupul Teraplast înregistrează o cifra de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei.

Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate şi Tâmplărie termoizolantă, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe.