Stiri: Companii

Teraplast a revenit pe profit în 2013

20.02.2014

Teraplast a înregistrat anul trecut un profit net de 3,46 milioane lei, față de o pierdere de 8,97 milioane lei, în 2012. Producătorul de sisteme în domeniul instalațiilor și construcțiilor a avut în 2013 o cifră de afaceri de 226,61 milioane lei, în scădere cu 5,4% comparativ cu nivelul din anul precedent.

Scăderea afacerilor a fost determinată de evoluția nefavorabilă a pieței construcțiilor în ansamblul ei.

Proftul din exploatare a ajuns la 8,83 milioane lei, față de o pierdere de 4,23 milioane lei în 2012, în ciuda unei context economic dificil, rezultatul fiind o consecință a măsurilor de eficientizare implementate anul trecut.

„În 2013 am reușit un lucru foarte important și anume readucerea companiei pe profit, după trei ani de pierderi. Acest fapt este cu atât mai important, cu cât a fost realizat într-un context de piață în continuare dificil. Am ținut însă cont de toate detaliile pieței și ne-am reorganizat, promovând oamenii din interior, iar în final am reușit să fim competitivi și să vindem profitabil”, a declarat Traian Simion, director general Teraplast SA.

Conform lui, un proiect important în 2013 a fost reorganizarea componentei logistice a business-ului, prin deschiderea unui depozit nou în Deva.

De asemenea, măsurile de eficientizare au avut ca rezultat o colectare mai eficientă a creanțelor, care în 2013 s-au diminuat cu peste 14,91 milioane lei.

Prin acest lucru, cash-flow-ului companiei s-a îmbunătățit substanțial, Teraplast reușind să ramburseze credite pe termen scurt și lung în valoare de peste 15 milioane lei.