Teraplast are un nou director general

11.05.2017

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din ţara noastră şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, are un nou Director General. Această funcţie a fost preluată de Mirela Pop, după ce Consiliul de Administraţie a aprobat încetarea, prin acordul părţilor, a mandatului acordat lui Mircea Hotoleanu.

Mirela Pop, de profesie economist, face parte din echipa Teraplast de nouă ani. Ea a condus diverse departamente din sectorul financiar, iar începând cu anul 2014 a trecut în zona comercială, fiind responsabilă de managementul liniei de business Instalaţii & Amenajări.

Din anul 2016, Mirela Pop a preluat şi conducerea liniei de business profile tâmplărie şi activităţile de logistică. Business-urile gestionate, până în prezent, de aceasta generează aproximativ 50% din cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast.

“De-a lungul ultimilor 10 ani, Teraplast a avut mai multe echipe de management nelocate la Bistriţa. Acum, odată cu hotărârea lui Mircea Hotoleanu de a părăsi compania din motive personale, am decis să promovăm în funcţia de director general un om cu performanţe dovedite în cadrul Grupului. Suntem convinşi că, sub conducerea Mirelei Pop, toate eforturile echipei vor fi canalizate înspre realizarea obiectivelor propuse pentru acest an”, a declarat Dorel Goia, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Teraplast.

Printre responsabilităţile Mirelei Pop se numără şi crearea departamentului de credit, în vederea recuperării creanţelor. Acest departament a adus grupul la un nivel în care valoarea creanţelor litigioase este aproape zero.

„În cei 9 ani petrecuţi în Teraplast am lucrat în multe proiecte, destul de diferite de ceea ce făcusem până atunci. Nu mi-e teamă de provocări, pentru că nu sunt singură, am în spate o echipă puternică şi profesionistă. Nu va fi un an uşor, dar suntem un Grup mare cu capital românesc, stabil din punct de vedere financiar, avem un portofoliu de produse care ne permite să ne reinventăm în permanenţă, astfel că suntem încrezători că vom reuşi să ne atingem ţintele de venituri şi de profitabilitate bugetate pentru 2017”, a declarat, la rândul său, Mirela Pop, noul director general al Teraplast.

Teraplast şi-a bugetat pentru 2017 o cifră de afaceri de 434,6 milioane lei şi un profit net de 38,1 milioane lei. Valoarea EBITDA estimată în 2017 este de 63,3 milioane lei. În primele trei luni din anul curent, Grupul Teraplast a realizat o cifră de afaceri de 66,5 mil. lei, un profit net de 1,6 milioane lei şi EBITDA de 6,6 milioane lei.

 

 

Citiți și despre: