Stiri: Companii

TeraPlast prea compania Somplast

TeraPlast îşi majorează participaţia în capitalul social al Depaco

24.11.2017

TeraPlast a anunţat majorarea participației cu încă 7% în capitalul social al Depaco S.R.L. Prin această preluare TeraPlast va dobândi controlul asupra companiei. Aşadar, Consiliul de Administrație al societății TeraPlast S.A. a informat acționarii și potențialii investitori cu privire la faptul că TeraPlast a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de părți sociale cu Dragoș Irimescu pentru achiziția unui pachet de 7% din capitalul social al Depaco S.R.L.

„Extinderea participației grupului TeraPlast în cadrul Depaco reprezintă o reconfirmare a încrederii pe care acționariatul TeraPlast o are în companie. Suntem încrezători că vom continua parteneriatul solid în paralel cu dezvoltarea business-ului. Creșterea afacerilor Depaco în primele nouă luni ale lui 2017 confirmă, de altfel, consolidarea colaborării noastre și este rezultatul unui business dinamic”, a spus Valeriu Irimescu, director General Depaco.

Preluare acestui pachet vine după ce, tot în 2017, grupul a încheiat acorduri pentru achiziționarea unei participații de 60% în Depaco, al doilea jucător de pe piața de țiglă metalică, prin brandul Wetterbest.

„Majorarea participației în cadrul companiei Depaco este un pas important în evoluția grupului TeraPlast. Încă de la începutul acestui parteneriat, ne-am bucurat de o bună colaborare cu asociații Depaco și avem încredere că vom continua să lucrăm împreună într-un mod eficient pentru a aduce plus valoare afacerilor noastre”, a afirmat Mirela Pop, Director General TeraPlast.

Preluarea pachetului de părți sociale este condiționată de obținerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenței cu privire la dobândirea controlului ce va fi exercitat de către TeraPlast asupra Depaco.