Stiri: Constructii

TeraPlast

TeraPlast vinde linia de business „Profile de tâmplărie”

12.12.2020

TeraPlast, compania-mamă a Grupului TeraPlast, a anunţat vânzarea liniei de business Profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group, producător şi distribuitor de profile pentru tâmplărie termoizolantă. Decizia vine ca urmare a strategiei companiei de a-şi dezvolta business-ul în alte zone de activitate. Transferul va fi realizat după obţinerea avizului Consiliului Concurenţei.

TeraPlast s-a aflat în discuţii cu două companii

TeraPlast s-a aflat în discuţii cu două companii – liderul mondial în domeniu şi producătorul român Dynamic Selling Group. În urma negocierilor, tranzacţia s-a concretizat cu grupul românesc, la o valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, care va fi ajustată la momentul transferului în funcţie de nivelul capitalului de lucru, arată compania.

Anunţul făcut de CEO-ul companiei

„Business-ul de profile era singurul business din cadrul grupului în care nu eram între primii doi jucători din piaţă. Strategia noastră a fost şi rămâne să fim locul 1 sau 2 în oricare din pieţele în care suntem prezenţi. Cu partenerii noştri de la Dynamic Selling Group am analizat trei variante: achiziţia business-ului, fuziunea lor cu divizia noastră de profile de tâmplărie sau vânzarea acesteia către ei.

Pe coordonate financiare similare, am luat decizia de a vinde business-ul de profile de tâmplărie către producătorul numărul 1 din România. Astfel, Dynamic Selling Group îşi poate consolida poziţia de piaţă, contribuind la diminuarea importurilor care, în domeniul profilelor de tâmplărie, reprezintă o cotă semnificativă din consum. Suntem convinşi că în urma acestei investiţii vor deveni lider pe o piaţă cu peste 20 de concurenţi, majoritatea fiind producători puternici din străinătate. Noi am ales să ne concentrăm pe dezvoltarea altor zone ale business-ului TeraPlast.

Obiectivul nostru este ca în orice afacere intrăm să reducem importurile pe care le face România şi să producem la acelaşi nivel tehnic cu marii producători internaţionali” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Citeşte şi Mersul Trenurilor 2021, schimbări importante. Anunţul făcut de CFR Călători