Consiliul Concurentei

PwC Business Recovery Services a vândut un teren deținut de Bel Rom Nouă

17.03.2020

Teren vândut în București. PwC Business Recovery Services (PwC BRS), divizia de restructurare a PwC România, a anunţat că a finalizat vânzarea terenului de nouă hectare din Bucureşti al Bel Rom Nouă. Firma este aflată în faliment. Vânzarea terenului s-a făcut pentru 18,5 milioane euro.

Teren vândut în București. Cine este noul proprietar

Așadar, terenul, situat pe Şoseaua Colentina, a fost adjudecat la preţul de 18,5 milioane euro (+ TVA aplicabilă) de către societatea SIFI BH Retail. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul licitaţiei publice deschise, cu strigare. Licitația a fost organizată de PwC BRS pe data de 25 februarie.

Procesul de valorificare a fost încheiat în data de 12 martie. Atunci a avut loc semnarea de către părţi a contractului de vânzare-cumpărare a activului.

Teren vândut în București. Ce spun reprezentanții PwC?

”În vederea valorificării terenului am prospectat mai mulţi potenţiali investitori, terenul fiind, prin suprafaţa generoasă şi prin poziţionare, pretabil pentru o utilizare variată. După demersuri succesive de testare a pieţei şi de valorificare, terenul de nouă hectare format din două loturi alipite, a fost valorificat către SIFI BH Retail, la o valoare cu mult peste valoare stabilită prin raportul de evaluare, fiind cu siguranţă una dintre cele mai importante tranzacţii imobiliare ale anului”, a declarat Cristian Gavril, liderul departamentului de Restructurare şi Insolvențe din cadrul PwC România.

Societatea Bel Rom a intrat în faliment în octombrie 2016. În anul 2017 PwC BRS a preluat mandatul de lichidator judiciar.

Citește și Marile supermarketuri, apel către români: ”Vă rugăm să fiți cumpătați și chibzuiți la ce și cât cumpărați”

 

 

Citiți și despre: