Termen depunere Declaratie Unica

Termen depunere Declarație Unică 2019 ANAF. Formularul se depune online!

04.03.2019

Termen depunere Declarație Unică 2019 ANAF. Anul acesta, Declarația Unică trebuie depusă la ANAF până pe data de 15 martie. Formularul trebuie completat și depus de toate persoanele fizice care realizează venituri sau pierderi din România sau din străinătate și care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, conform prevederilor din Codul fiscal.

Declarația Unică 2019 trebuie depusă și de românii care nu realizează venituri. La aceștia se adaugă și cei care au ales să plătească contribuția de asigurări sociale de sănătate.

Termen depunere Declarație Unică 2019 ANAF. Aplicația oferită de CalculatorVenituri.ro

În acest context, CalculatorVenituri.ro a lansat o aplicație online, prin care aproape 1 milion de contribuabili își pot completa și depune rapid Declarația Unică 2019. Aplicația îi ajută pe contribuabili să își completeze Declarația Unică și să își calculeze impozitele datorate statului din activități independente.

”Aplicația noastră îi ghidează pas cu pas pe toți cei care trebuie să depună declarația pentru evidențierea veniturilor din activități extrasalariale. În funcție de tipul de activitate derulată de contribuabil, pe baza venitului brut, aplicația îi <<populează>> declarația cu valoarea impozitului pe venit si a contribuțiilor sociale datorate, dacă este cazul”, a declarat Mihaela Colesnic, manager de produs pentru CalculatorVenituri.ro.

Termen depunere Declarație Unică 2019 ANAF. Autoimpunere și pentru persoanele fizice

Din anul 2018, ANAF nu mai emite și nu le mai trimite contribuabililor decizii de impunere pentru veniturile din activități independente și merge pe autoimpunere pentru persoanele fizice, exact așa cum face și pentru persoanele juridice. Așadar, până la data de 15 martie 2019, contribuabilii vor avea de completat și calculat impozitul și contribuțiile sociale și de depus declarația pentru veniturile din anul 2018 și estimarea de venituri pentru anul 2019.

”Responsabilitatea calculării impozitelor și depunerii revine integral contribuabililor cu venituri din activități extrasalariale. Ulterior, aceștia pot fi controlați de inspectorii fiscali dacă au plătit corect sau nu impozitele. Autoimpunerea persoanelor fizice este un proces nou, care presupune cunoașterea legislației fiscale”, a explicat Mihaela Colesnic.

Prin urmare, pe CalculatorVenituri.ro, există o secțiune specială numită Declarația Unică, unde contribuabilii își pot încărca datele pentru a primi în mod gratuit o declarație pe an, cu toate veniturile și impozitele calculate în mod automat.

Termen depunere Declarație Unică 2019 ANAF. 960.000 de persoane trebuie să depună formularul

În țara noastră, estimările actuale arată că sunt aproximativ 960.000 de persoane care obţin venituri din activități independente, acestea activând sub diferite forme de organizare:

  • PFA (Persoană Fizică Autorizată)
  • acționari în diverse companii cu profit și dividende
  • ÎI (Întreprindere Individuală)
  • ÎF (Întreprindere Familială)
  • PFI (Persoane Fizice Independente)
  • Persoane care activează în domeniul profesiilor liberale

Termen depunere Declarație Unică 2019 ANAF. Formularul se depune online

Conform datelor ANAF, Declaraţia Unică 2019 se poate depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

– prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, pe baza credențialelor;

– prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat.

Persoanele care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale, cu ajutorul cărora pot efectua următoarele operațiuni:

– înregistrarea în cadrul serviciului Spațiul Privat Virtual;
– completarea Declarației Unice;
– depunerea Declarației Unice.

Mai multe informații despre Declarația Unică 2019 puteți găsi AICI

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Termen depunere Declarație Unică 2019 ANAF. Formularul se depune online!

  1. Pingback: Titluri de stat pentru populatie 2019: Programul Tezaur | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.