Stiri: Energie

Terranet Holding și Greenvolt Power preiau Eolenerg Project

Terranet Holding și Greenvolt Power preiau compania Eolenerg Project

17.08.2023

Terranet Holding și Greenvolt Power preiau compania Eolenerg Project. Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacția prin care Res Terranet Holding S.R.L. și Greenvolt Power Wind Poland sp z o.o. au preluat compania Eolenerg Project S.R.L.

Activitatea companiilor

Res Terranet Holding S.R.L. face parte din Grupul Terravis, un grup activ prin intermediul mai multor societăți românești în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea și gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

GreenVolt Power Wind Poland sp. z o.o. face parte din grupul portughez Grupul GreenVolt, producător de energie regenerabilă, care activează în:

  • domeniul biomasei,
  • proiectelor de energie solară fotovoltaică,
  • producției descentralizate de energie.

Eolenerg Project S.R.L. activează în România în domeniul energiei regenerabile și va deține capacități de producție constând într-un parc eolian situat în comuna Săcele, județul Constanța. Parcul este în prezent în curs de realizare – fiind aproape în faza de demarare a lucrărilor, dar nefiind încă construit sau operațional.

Terranet Holding și Greenvolt Power preiau Eolenerg Project.  Analiza efectuată de Consiliul Concurenței

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă. Acest lucru se va întâmpla după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Carrefour preia magazinele Cora din România