Test anticorpi COVID-19

Test anticorpi COVID-19. Anunţul făcut de compania DDS Diagnostic

09.10.2020

Test anticorpi COVID-19. Echipa de cercetători români din cadrul companiei DDS Diagnostic a creat un nou produs, în scopul eficientizării semnificative a truselor de teste rapide pentru detectarea anticorpilor IgM/IgG COVID-19. Testul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect amplu coordonat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară, Horia Hulubei – IFIN HH.

Test anticorpi COVID-19. Kit de verificare

DDS Diagnostic a dezvoltat și produs un kit de verificare, care va fi introdus în trusele pentru detectarea IgM/IgG COVID-19. Acest kit conține trei flacoane cu soluții de control, două pentru rezultat pozitiv și unul pentru negativ, care vor ajuta semnificativ utilizatorul să își verifice testul.

Beneficiile aduse de noua trusă de testare

Nouă trusă de testare a anticorpilor IgM/IgG va aduce beneficii prin eliminarea semnificativă a rezultatelor fals pozitive și negative. Acest produs va veni în ajutorul pacienților suspectați a fi infectați cu SARS-COV-2. De asemenea, testul va susține demersul cadrelor medicale în identificarea și monitorizarea acestora, prin îmbunătățirea preciziei rezultatelor.

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piața din România începând cu luna noiembrie 2020.

Test anticorpi COVID-19. Fonduri europene

Produsul a fost dezvoltat în cadrul proiectului co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate și de DDS Diagnostic SRL.

Citeşte şi Înscrieri Rezidenţiat 2020. Câte locuri sunt scoase la concurs?

 

 

 

Citiți și despre: