Stiri: Sanatate

Test coronavirus

Un test rapid pentru diagnosticarea coronavirusului a fost lansat de Bosch

30.04.2020

Test coronavirus. Bosch a anunţat că a dezvoltat un test rapid pentru coronavirus. Rezultatele testului permit diagnosticarea diferențială în mai puțin de 2,5 ore de la efectuare acestuia. Compania sprijinăastfel unitățile medicale, precum cabinetele medicale, spitalele, laboratoarele și centrele de sănătate, cu diagnosticarea virusului COVID-19.

Test coronavirus. Cerinţele OMS

Testul rapid permite depistarea simultană a zece agenți patogeni respiratori pentru diagnosticarea diferențială. Acesta îndeplinește cerințele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Coronavirusul generează provocări majore pentru sistemele de sănătate și instituțiile medicale din întreaga lume. Capacitatea de depistare rapidă a virusului este esențială pentru stoparea extinderii exponențiale a acestuia într-un număr mare de țări.

Noul test rapid Bosch este complet automatizat.

Testul rapid de diagnosticare moleculară este realizat cu ajutorul dispozitivului de analiză Vivalytic produs de Bosch Healthcare Solutions.

Test coronavirus. Stoparea pandemiei de COVID-19

„Dorim ca testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch să contribuie la stoparea cât mai rapidă a pandemiei de coronavirus. Acesta va asigura identificarea și izolarea mai rapidă a pacienților infectați”, a declarat Dr. Volkmar Denner, președintele Consiliului de Administrație al Robert Bosch GmbH.

Testul poate disgnostica şi alte boli respiratorii

Testul rapid creat de Bosch este unul dintre primele teste de diagnosticare moleculară complet automatizate din lume, care poate fi folosit direct de către toate instituțiile medicale. În plus, o singură probă poate fi testată simultan nu doar pentru COVID-19, ci și pentru alte nouă boli respiratorii, inclusiv gripa tip A și B.

„Caracteristica specială a testului Bosch este faptul că asigură diagnosticarea diferențiată, astfel încât medicii nu mai sunt nevoiți să efectueze teste suplimentare. Testul permite, de asemenea, diagnosticarea fiabilă rapidă, pentru a permite pacienților să înceapă mai repede tratamentul adecvat”, afirmă Marc Meier, președintele Bosch Healthcare Solutions GmbH.

Test coronavirus. Disponibilitate

Noul test va fi disponibil în Germania începând din aprilie. Ulterior, acesta va ajunge pe piețele din Europa și din lume.

Dezvoltat în numai șase săptămâni, testul rapid poate detecta o infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în mai puțin de două ore și jumătate – interval măsurat din momentul prelevării probei și până la sosirea rezultatului.

Un alt avantaj al testului rapid este acela că poate fi efectuat direct la punctul de îngrijire. Se elimină, astfel, necesitatea de transportare a probelor, fapt ce irosește timp prețios. În plus, pacienții pot afla rapid care este starea lor de sănătate, iar persoanele infectate pot fi identificate și izolate imediat. În cazul testelor utilizate în prezent, pacienții trebuie să aștepte, de regulă, una sau două zile pentru aflarea rezultatelor.

Test coronavirus. „Timpul este esenţial”

„Timpul este esențial în lupta împotriva coronavirusului. Diagnosticarea rapidă, fiabilă, direct la fața locului – acesta este marele avantaj al soluției noastre, pe care o considerăm un alt exemplu de „Tehnică pentru o viață”, spune Denner.

Testul rapid este rezultatul colaborării dintre filiala Bosch Healthcare Solutions și compania de tehnologie medicală Randox Laboratories Ltd. din Irlanda de Nord.

„Alături de partenerul nostru Randox, am reușit să dezvoltăm într-un timp foarte scurt acest test rapid inovator, pe care îl putem pune acum la dispoziția pieței. Dispozitivul de analiză Bosch Vivalytic efectuează testul cu un nivel ridicat de fiabilitate și siguranță direct în spital, în laborator sau în cabinetul medical, garantând o protecție maximă pentru pacienți și personalul medical”, spune Meier.

Compania analizează modul în care poate ajuta la testarea promptă a medicilor și asistentelor/ asistenților din unitățile medicale precum Spitalul Robert Bosch, pentru ca aceștia să își poată desfășura activitatea cât mai mult timp fără a infecta alte persoane.

Citeşte şi Tratament coronavirus. A început procesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19