Stiri: Sanatate

Test COVID-19 internare în spital

Pacienții nu trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea în spital

14.09.2022

Test COVID-19 internare în spital. Ministerul Sănătății a anunțat că pacienții nu trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară. Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a aprobat un Ordin privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Screening la internare

Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.

Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Test COVID-19 internare în spital. Nerespectarea acestor prevederi

Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Citeşte şi Ce companii vor proiecta Spitalul Regional de Urgenţă Cluj?