Stiri: Sanatate

Test sarcina BARZA

S-a lansat primul test care determină săptămâna de sarcină

08.11.2018

Test sarcină BARZA. Compania a anunțat că a lansat testul care determină săptămâna de sarcină. Acesta este un test imunologic care detectează prezența hormonului hCG (hormonul secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină) în urină, cu o acuratețe de peste 99%.

Depistarea semi-cantitativă a unor cantități foarte mici de hormon hCG în urină (10mIU/ml.) permite indicarea săptămânilor care au trecut de la momentul concepției.

Test sarcină BARZA: Ce indică?

Mai exact, indică vârsta sarcinii astfel: de la 1 la 2 săptămâni, de la a 2-a la a 3-a săptămână, 3 săptămâni sau mai mult.

Noua descoperire vine în întâmpinarea femeilor care se confruntă cu dereglări ale ciclului menstrual și nu pot identifica cu exactitate ziua concepției.

Test sarcină BARZA: Un test ultrasensibil

Datorită faptului că testul de sarcină BARZA cu determinarea săptămânii poate depista o foarte mică cantitate de hCG în urină, este în același timp și un test ultrasensibil.

Testul poate fi efectuat în orice moment al zilei.

Primul test de sarcină din lume

Primul test de sarcină care putea fi făcut acasă a fost patentat în anii 1970. Acesta
era compus din mai multe obiecte care trebuiau ordonate după instrucțiuni precise pentru a obține testul:

  • recipient steril,
  • pipetă,
  • apă purificată
  • substanțe chimice.

Cu toate că era un mecanism destul de complicat, primul test de sarcină a avut un real succes pentru că putea fi făcut în intimitatea căminului.

Test sarcină BARZA: Primul test de sarcină din România

Primul test de sarcină BARZA a apărut în anul 1995. Acesta a fost și primul test de sarcină folosit în țara noastră.

”Progresele tehnologice și cele din domeniul imunologiei au permis dezvoltarea primului test clasic de sarcină BARZA, ulterior crearea unui test de sarcină ultrasensibil, care poate detecta sarcina cu cinci zile mai devreme de la data probabilă a menstruației, iar în prezent, apariția testului de sarcină cu determinarea săptămânii”, conform reprezentanților BARZA.

Citește și Dr. Bogdan Stănescu s-a alăturat echipei medicale a Spitalului OncoFort