Stiri: Sanatate

Testare genetica cancer de san

Testare genetică cancer de sân: Bani de la Primăria Capitalei

28.10.2019

Testare genetică cancer de sân. Se prelungește proiectul „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente”. Astfel, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat în ședința din data de 25 octombrie prelungirea proiectului „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente”, până în anul 2021.

Testare genetică cancer de sân. Sprijin financiar de 17.000 lei

Programul prevede acordarea unui sprijin financiar pentru efectuarea de teste genetice. Este vorba de suma de 17.000 lei/ beneficiar. Bani ajung către persoanele diagnosticate cu cancer de sân.

Proiectul a fost lansat începând cu luna septembrie 2018, pentru un număr aproximativ de 1000 de beneficiari.

Utilitatea acestui program a fost deja recunoscută și apreciată de medicii oncologi din București, iar pacientele au putut beneficia de tratamente oncologice țintite.

Testare genetică cancer de sân. Aplicația online

Până la data de 30 septembrie 2019, conform statisticilor, aproximativ 21% din numărul total de beneficiari s-au înregistrat în aplicația online. Aceștia au depus dosarul și au beneficiat de sprijinul financiar aprobat prin HCGMB nr. 309/14.06.2019.

Testare genetică cancer de sân. 1.000 de beneficiari

Potrivit noilor modificări, bugetul multianual al proiectului va fi de 17.000.000 lei, pentru perioada septembrie 2018 – decembrie 2021. Fondurile sunt destinate pentru aproximativ 1000 de beneficiari. În plus, nu vor fi generate noi costuri în procesul de implementare al proiectului.

Testare genetică cancer de sân. Voucher pentru pacienți

În cadrul proiectului se decontează o procedură medicală de test molecular în valoare de 17.000 lei/beneficiar, sub formă de voucher pentru pacienții diagnosticați cu cancer de sân, care au indicație medicală eliberată de un medic specialist oncolog privind efectuarea de testare genetică.

Criterii de eligibilitate:

– cancer de sân în stadii incipiente;

– îndeplinirea criteriilor medicale aprobate de societățile internaționale de oncologie privind testarea genetică;

– beneficiari, cetățeni ai municipiului București.

Citește și Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei – INDAGRA 2019 va avea loc, la Romexpo, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie. Află agenda evenimentului!