Stiri: Companii

Teste de personalitate angajare

Teste utilizate de angajatori pentru selecţia candidaţilor

06.04.2021

Teste de personalitate angajare. Companiile caută întodeauna candidați carismatici, proactivi, capabili să ia inițiativa, ușor adaptabili la climatul social sau profesional. În acest context, pentru că CV-ul nu este întotdeauna concludent, testele de personalitate au şi ele un rol foarte important.

Cu un CV online bine pus la punct, câteva scrisori de recomandare și o scrisoare de intenție inspirat scrisă, un candidat poate reuși să atragă atenția angajatorului și să fie chemat la un interviu. Pentru a stabili, însă, dacă acesta se potrivește profilului companiei pentru care se face recrutarea, s-ar putea să fie necesar să susțină şi un test de personalitate special conceput pentru a stabili într-un mod obiectiv dacă este sau nu potrivit pentru acea poziție.

Prin urmare, vă oferim patru teste de personalitate la care pot fi supuși candidații chemați la un interviu, în urma aplicării la un job online.

Teste de personalitate angajare. Indicatorii Myers – Briggs

Myers – Briggs este un test auto – introspectiv. Aceasta a fost creat de Isabel Briggs Myers și Katherine Cook Briggs, un duo fiică și mamă, bazat pe clasificarea realizată de Carl Jung pentru tipurile de personalități. Susținut științific, acest test a stabilit ștacheta pentru evaluări psihologice.

Testul are drept scop clasificarea candidaților în funcție de patru perechi de caracteristici:

  • Extraversiune (E) – Introversiune (I)
  • Senzație (S) – Intuiție (N)
  • Gândire (T) – Sentiment (F)
  • Judecarea (J) – Percepția (P).

În urma testului va fi scos în evidenţă unul dintre cele 16 tipuri de personalitate, cum ar fi ISFJ – Protectorul, ISFP – Artistul, INFP – Mediatorul, etc.

Acesta este un test care ajută angajatorul să înțeleagă modul în care candidații percep lumea din jurul lor. În plus, el relevă punctele forte și punctele slabe ale candidatului.

Teste de personalitate angajare

Teste de personalitate angajare. Caliper Profile

Un alt test pentru candidaţii la un job folosit de companiile din întreaga lume este Caliper Profile.

Este vorba de un test de evaluare psihologică bazat pe 150 de întrebări la care candidatul trebuie să răspundă în scris. Candidatul trebuie să se încadreze într-un timp limită, de maxim două ore. Testul este eficient pentru a obține un profil de personalitate cuprinzător.

De asemenea, testul reprezintă un instrument științific care oferă o imagine concretă asupra potențialului de creștere, a motivației și aptitudinilor native.

Teste angajați. Creat cu aproape jumătate de secol în urmă, testul Caliper Profile analizează peste 25 de trăsături de personalitate legate de performanța la locul de muncă. Acesta oferă rezultate obiective și edificatoare asupra punctelor forte și a punctelor slabe ale unui candidat pentru un job.

Teste de personalitate angajare. Evaluarea DISC

Un alt instrument puternic folosit pentru a analiza comportamentul candidaților este reprezentat de evaluarea DISC. Plecând de la teoria lui William Moulton Marston, Walter Clarke a dezvoltat prima evaluare DISC care identifica patru trăsături de comportament diferite:

  • Dominantul (D)
  • Influentul (I)
  • Supusul (S)
  • Conștiinciosul (C)

Rezultatele testului ajută angajatorul să înțeleagă temperamentul, capacitatea de a relaționa și profilul candidatului. În plus, evaluarea DISC asigură rezultate remarcabile, benefice pe termen lung, în eforturile de recrutare și angajare a personalului.

Teste de personalitate angajare

Chestionarul celor 16 factori de personalitate

16PF sau chestionarul celor 16 factori de personalitate este un test dezvoltat de Raymond B Cattell.

Testul identifică 16 caracteristici ale personalității necesare unui angajat valoros într-o companie. Chestionarul conține 170 de întrebări care evaluează obiectiv potențialul candidatului din punct de vedere profesional. El oferă informații despre capacitatea acestora de a lua decizii la locul de muncă.

Dacă încă nu ai încheiat selecția candidaților sau urmează să fie deschise și alte poziții în companie, postează anunțurile tale de angajare și pe Trend-Jobs.ro.

Dacă faci angajări în perioada următoare, solicită un pachet gratuit de trei anunțuri de recrutare la comunicare@Trend-Jobs.ro.

Citeşte şi Programul Vacanţă activă în Bucureşti. Când încep înscrierile?