Ecografii mamare gratuite

Au început testările genetice pentru cancerul de sân

17.10.2018

Analize genetice cancer de sân. Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a anunţat că au început testările genetice pentru cancerul de sân. Programul se numeşte „Testarea Genetică la Cancerul de Sân în Stadii Incipiente”. Proiectul a fost aprobat în iunie 2018, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Teste genetice cancer de sân: 17.000 de lei pentru fiecare pacient

Ajutorul financiar este de 17.000 de lei per beneficiar. Acest sprijin se acordă sub formă de vouchere.

Fondurile vor fi alocate pentru efectuarea de teste genetice în cazul persoanelor diagnosticate cu cancer de sân, în stadiul incipient. Acestea trebuie să aibă indicaţie medicală, documente fiind eliberate de un medic specialist oncolog.

Analize genetice cancer de sân: 300 de pacienţi

Până la finele anului curent, 300 de pacienţi vor primi acest ajutor.

În plus, anul viitor, urmează ca alte 700 de femei să beneficieze de sprijinul financiar.

Proiectul de testare genetică deţine o valoare de 17.000.000 de lei. Acesta se va realiza prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Teste genetice cancer sân: Laboratoare

În plus, au fost desemnate şi primele laboratoare unde pacienţii vor putea să-şi efectueze investigaţiile medicale de specialitate.

Regulamentul de participare şi toate informaţiile necesare se găsesc pe site-ul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

În fiecare an, doar în Bucureşti, sunt diagnosticate 450 de femei cu cancer la sân în stadiul incipient.

Teste genetice BRCA

Genele cancerului de sân sunt cunoscute sub numele BRCA1 (Breast cancer 1 gene) și BRCA2 (Breast cancer 2 gene). Descoperite la începutul anilor ′90, BRCA și BRCA 2 sunt gene supresoare tumorale care codifică proteine care deţin un rol important în procesele de reparare a ADN-ului.

În cazul în care apar mutații, ele nu mai funcționează corect. Prin urmare, crește riscul unui diagnostic de cancer. Cele mai frecvente forme sunt cancerul de sân  sau de ovar.

”Testarea genetică se recomandă, în principal, femeilor cu cancer mamar, ovarian, peritoneal primar sau de trompă uterină, depistat înainte de 40 ani, femeilor ce au rude de grad 1 și 2 cu cancer mamar, ovarian, peritoneal primar sau de trompă uterină, femeilor cu cancer mamar bilateral (mai ales dacă prima tumoră s-a diagnosticat înainte de 50 ani), femeilor cu rude pe linia maternă cu cancer mamar, femeilor cu o rudă bărbat cu cancer mamar și persoanelor care au în familie istoric de cancer pancreatic sau de prostată”, explică medicul primar genetician Mariela Militaru, director medical Genetic Center România.

Citeşte şi Eurobarometru 2018: Cât de mulţumiţi sunt românii de Uniunea Europeană?

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Au început testările genetice pentru cancerul de sân

  1. Pingback: Legea pensiilor 2018: Avertisment AmCham Romania | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Evenimentul Zile Creative 2018: Program complet | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.