Stiri: Companii

Tetra Pak a lansat primul ambalaj realizat în întregime din materiale regenerabile

29.10.2014

Tetra Pak a lansat primul ambalaj din industrie realizat în întregime din materiale regenerabile, pe bază de plante . Noua cutie Tetra Rex® va fi prima de pe piață care să aibă polietilenă de joasă densitate (PEJD) şi capace din polietilenă de înaltă densitate (HDPE), ambele fabricate din trestie de zahăr. În plus, cartonul este realizat din fibră lemnoasă care provine din păduri administrate responsabil şi este certificat FSC™.

„Protecţia mediului este una dintre prioritățile strategice ale Tetra Pak și un motor al activităților noastre de dezvoltare a produselor. Împreună cu furnizorii, clienții și alte părți interesate, stabilim o nouă direcție a industriei către ambalajele realizate din surse 100% regenerabile. Suntem convinși că mărirea procentului de materie primă din surse regenerabile pentru ambalajele noastre oferă un dublu beneficiu; pe de o parte, contribuie la protecția mediului, iar pe de altă parte, le oferă clienților noștri un avantaj competitiv în profilul general de protecţie a mediului pentru produsele lor”, a declarat Charles Brand, VP Marketing & Product Management Tetra Pak.

Dezvoltat în parteneriat cu Braskem, unul dintre liderii mondiali în ceea ce priveşte producţia de biopolimeri, noul ambalaj va fi disponibil pe piaţă în prima parte a anului 2015. Clienţii Tetra Pak care folosesc ambalajul standard de 1 litru cu capac TwistCap OSO 34 pot face uşor transferul la noua versiune, fără să fie nevoie de o altă investiţie sau modificare la actualele instalaţii.