Constructii

Țevile HOBAS Pipe Systems conectează oamenii cu utilitățile

Țevile HOBAS Pipe Systems conectează oamenii cu utilitățile

01.05.2015

Planurile companiei vizează dezvoltarea exportului în zona centrală și de sud a Europei. Cercetare, tehnologie, calitate și soluții complete – așa descriu oficialii HOBAS Pipe Systems compania, care a adunat până acum peste 58 de ani de experiență în domeniul producției de țevi.

Istoria societății, pe plan local, începe în 1998, anul în care a început producția din fabrica din România. Primul pas al companiei a fost însă cel făcut tocmai în 1957, când, în urma unor lucrări din Basle Dye, au fost utilizați pentru prima dată cilindri de lemn pentru procesul de vopsire, cilindri care s-au transformat apoi în țevi. Începând cu anul 2004, HOBAS Pipe Systems face parte, în proporție de 100%, din Grupul HOBAS. Investițiile nu au întârziat să apară. Grupul a bugetat de atunci pentru țara noastră circa 3,5 milioane de euro pentru diferite lucrări și extinderi ale activității. “Investițiile dezvoltate au mai multe direcții. În primul rând, s-a mărit capacitatea de producție a tuburilor, prin instalarea unei noi stații de centrifugare cu posibilitatea de a executa tuburi cu diametre mari, de până la DN 2400. Investițiile au fost, de asemenea, direcționate către dublarea capacității de producție a mufelor, ce reprezintă elemente de asamblare a tuburilor. În anul 2014 a început și s-a finalizat o nouă investiție de producție pentru piese speciale , fitinguri în diverse clase de presiune. Această investiție a constat în construirea unei hale de producție, cu toate dotările necesare ce se impun acestui gen de proces tehnologic. Având în vedere aceste măriri de capacitate de producție, se impunea și mărirea suprafeței de stocare –depozitare a produselor finite. În acest sens, precizăm că actuala suprafață de stocare a fost extinsă cu 5.500 – 6.000 metri pătrați”, ne-a declarat Dan Ulian- Szekely, directorul de vânzări HOBAS Pipe Systems S.R.L..

Tehnologii

Compania produce sisteme de tuburi pentru curgere gravitaționala, sisteme de tuburi sub presiune, cămine, sisteme de stocare și echipamente de proces, la care se adaugă accesoriile specializate.

Calitatea soluțiilor oferite este demonstrată, așa cum spun chiar oficialii companiei, de durata lungă a contractelor semnate și de faptul că HOBAS Pipe Systems este aproape de clienții și partenerii de afaceri de ani de zile, oferind atât produse care se ridică la cerințele tehnice și logistice, cât și flexibilitate. „Suntem o companie cu producție locală, membră a unui grup internațional, iar de aici se desprind foarte multe avantaje. Am oferit de-a lungul anilor siguranța unui partener și furnizor stabil și de încredere, într-o perioadă cu multe fluctuații, cu furnizori care apar și dispar în intervale relativ scurte”, explică directorul HOBAS Pipe Systems.

Cu produse ce se ridică peste nivelul așteptărilor clienților, compania oferă siguranța unor soluții cu o durată de viață de până la 100 de ani. Echipa de Cercetare și Dezvoltare HOBAS se asigură, în cadrul Centrului HOBAS TechCenter, că performanțele produselor sunt unele ridicate, îmbunătățind și dezvoltând constant noi linii de produse.

Specificul pieței locale

Cel mai important segment de piață în România este reprezentat de producția de tuburi și piese speciale sau fitinguri, pentru canalizare.

Compania asigură astfel nu doar calitate ci și prețuri competitive, datorită procesului de fabricație special. Eficienta se face simțită mai ales la proiecte complexe, tehnice, care au nevoie de o gamă variată de diametre, proiecte la care prioritățile se schimbă constant și este nevoie de produse fiabile și de livrare rapidă a acestora. “În România fabricăm tuburi în gama DN 300 – 2400 mm, PN 1 – 25 bar, SN 2500 – 20 000 N/m2, mufe de îmbinare DN 200 – 2400 mm; PN 1 – 25 bar și fitinguri sau piese speciale. Produsele sunt realizate dintr-un material compozit – PAFSIN – bazat pe rășini poliesterice nesaturate armate cu fibră de sticlă, prin tehnologia de turnare centrifugală. Procesul tehnologic este complet automatizat, flexibil în ceea ce privește capacitatea de producție, permițând a se produce în paralel mai multe diametre.  Se asigură astfel satisfacerea clienților din punct de vedere al termenelor de livrare”, a completat Dan Ulian Szekely.

În ceea ce privește extinderea producției din România, oficialii companiei spun că industria s-a schimbat major în ultimii ani, mai ales odată cu numărul ridicat de producători din afara statelor membre ale Uniunii Europene, care au anticipat amploarea proiectelor finanțate prin programele de coeziune. Acest lucru se va resimți și în următorii ani, mai ales dat fiind faptul că gradul de deservire al populației pentru serviciile de apă și canalizare este, încă, mult sub media Uniunii Europene. Acest lucru înseamnă noi lucrări publice de amploare, în cadrul cărora tuburile sunt esențiale. “Cu riscul folosirii unui clișeu, pentru HOBAS fiecare proiect este important și avem extrem de numeroase referințe. Fie că este vorba de valoarea investiției, de importanța strategică sau de provocările tehnice și tehnologice, ne-am străduit – și clienții noștri pot confirma că am și reușit – să furnizăm produse și servicii de cea mai înaltă calitate. Putem enumera proiecte precum stații de epurare și descărcare în mare, rețele de canalizare, proiecte de foraj orizontal și reabilitare tub în tub, în București și în numeroase alte localități”, a adăugat Dan Ulian Szekely, directorul HOBAS Pipe Systems.

Extinderea vânzărilor

Produsele fabricate în România ajung în Europa, dar nu numai, structura companiei fiind destul de flexibilă încât să poate deservi clienți din zone geografice diferite. Dovadă în acest sens este faptul că HOBAS Pipe Systems a deschis în ultimii doi ani piețe noi, în state precum Republica Moldova, Grecia, Cipru sau Sri Lanka.

Cu o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei înregistrată anul trecut, conducerea societății estimează o creștere situată între 12 și 15 procente pentru anul curent. “Ne-am propus, pe termen mediu și lung, extinderea pieței de export în zona centrală și de sud a Europei, dar și consolidarea pieței în țări precum Bulgaria, Grecia, Cipru, Republica Moldova. Pe termen scurt, ne-am planificat dezvoltarea segmentului de piață pentru fitinguri, cămine și rezervoare”, ne-a declarat Dan Ulian Szekely, directorul HOBAS Pipe Systems.