Stiri: Companii

Textile Technology Show

Textile Technology Show, rezultate peste aşteptări

17.09.2018

Evenimentul Textile Technology Show, succes peste aşteptări. Organizatorii au anunţat că la expoziţie au participat aproape 2000 de vizitatori specialişti. Este vorba de oameni de afaceri, producători, furnizori şi designeri din industria textilă –

Textile Technology Show, prima ediţie a expoziţiei de tehnologie pentru industria textilă din Europa de Sud-Est, a avut loc în perioada 13-15 septembrie.

Evenimentul a fost organizat de EUROEXPO Fairs, la Romexpo-Bucureşti (pavilionul central).

„Textile Technology Show  a fost privit ca o gură de aer curat”

“Organizarea unui târg specializat pentru industria textilă a fost primită foarte bine încă de la început şi confirmată până la final. În contextul în care un eveniment de acest gen a lipsit mai bine de zece ani pe piaţa din România, Textile Technology Show a fost privit ca o gură de oxigen pentru toţi cei care activează în prezent în industria textilă. Ca organizatori, ne bucurăm foarte tare că am reuşit să oferim clienţilor locul de întâlnire de care aveau atâta nevoie şi le promitem că vom repeta această experienţă”, declară Camelia Buda, Director General EUROEXPO Fairs.

În plus, nu mai puţin de 250 de persoane au luat parte la cele două conferinţe. Textile Trends Conference şi Fashion Connect au fost susţinute de vorbitori de top atât din România, cât şi din străinătate.

Textile Technology Show. Lista vorbitorilor

Lista speakerilor a cuprins nume celebre. Este vorba de:

 • Edouard Keller (reprezentantul CARLIN Paris, cea mai mare agenţie de trenduri în fashion la nivel mondial),
 • Roland Biemans (guru al printului digital pe textile),
 • Mirela Bucovicean (fondatoarea Molecul F şi Molecule PR),
 • Andreea Buga (designer),
 • Ioana Nicolescu (Code Noir Style),
 • Irina Diţu şi Cristi Stamatoiu (Vizualist), Giovanni Pizzamiglio (Epson Europe B.V.),
 • Jakub Meisel (Polyone Rutland Uk), Beppe Quaglia (Italia),
 • Alina Ursică (Business Development Manager Europe),
 • Durga Charan (Regional Manager CGS Asia),
 • Silviu Simiz (General Manager Simiz Fashion),
 • Traian Luca (CEO Gemini CAD Systems),
 • Alina Bistreanu (Director General LPP România),
 • Ludmila Corlăteanu (designer)

Aceştia au dezbătut teme de interes pentru mediul de afaceri.

De asemenea, workshop-urile TTS, organizate de Atelierele ILBAH, au prezentat un mare interes pentru cursanţi.

Ce spun companiile participante?

Un eveniment foarte bine venit, aşa descriu participanţii evenimentul Textile Technology Show.

“A fost un eveniment foarte bine venit, ca o ploaie dupa secetă. A fost o lipsă mare de evenimente în industria textilă şi n-am apucat să ne vedem între noi nici producătorii, nici dealerii, nici reprezentanţii fabricilor. Pe toţi i-am simţit foarte însetaţi să ne vedem, să povestim ce se întâmplă, cum se întâmplă, ce mai există în această industrie”, a declarat Bogdan Niculae, managerul Bro Rom Industrial Machines Srl (Bucureşti).

Conform acestuia, a fost o iniţiativă reuşită care trebuie să se mai repete.

„Avem ce transmite, avem ce arăta şi putem da încredere (celor care au rămas pe baricade) că mai există viitor în această industrie, în care s-au întâmplat foarte multe în ultimii ani”, a completat el.

Industria textilă se va dezvolta mult în viitor

Bogdan Vasilescu, General Manager Grup Transilvae, precizează că este o certitudine că industria textilă se va dezvolta mult în viitor.

„Eu sunt convins că organizarea unor astfel de târguri (cum este Textile Technology Show) contribuie la dezvoltarea industriei. Este un loc unde putem să venim cu diverse echipamente şi în care un client care vrea să-şi dezvolte afacerea vine să vadă nu ceea ce am eu în ofertă, ci ceea ce avem toţi din târg în ofertă. Asta este important, să fim împreună. Altfel, clientului i-ar trebui o lună să ne viziteze pe fiecare, şi tot nu ar vedea tot ce avem noi aici, pentru că nu ne permitem să ţinem unele echipamente în showroom. Da, este foarte importantă organizarea unui astfel de târg, mai ales pentru cei care nu ajung la târgurile externe”, spune acesta.