Stiri: Finante

The Art of Saving și în România

24.10.2017

Știați că pe 31 octombrie toată lumea serbează Ziua Mondială a Economisirii? Intesa Sanpaolo marchează acest lucru prin dezvoltarea programului de educație financiară The Art of Saving și în România.

Programul reprezintă mai multe acțiuni, ce au loc între 24 și 31 octombrie. În țara noastră The Art of Saving demareazp cu un proiect pilot adresat copiilor, Copiii și economisirea. Prin intermediul workshopurilor derulate de către Intesa Sanpaolo Bank Romania, cei mici vor afla cum să folosească banii și cum să economisească în cel mai eficient mod. Această inițiativă va fi implementată și în Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Egipt, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Credem ferm că băncile au datoria de a sprijini și promova educația financiară în rândul generației tinere. Copiii ar trebui să învețe de la vârste fragede că a cheltui din impuls nu este sănătos și că se poate construi un viitor frumos prin administrarea rațională a resurselor financiare. Învățarea de timpurie a beneficiilor economisirii pregătește adulții responsabili de mai târziu – a spus Marco Capellini, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania.

Programul complet al activităților educaționale poate fi văzut aici: www.museodelrisparmio.it și www.gallerieditalia.com.