Stiri: Companii

The New Originals Company vrea să preia activele deținute de Dr. Oetker România

The Sherwin-Williams Company vrea să preia Industria Chimica Adriatica. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

06.10.2022

The Sherwin-Williams Company vrea să preia Industria Chimica Adriatica. Consiliul Concurenţei a anunțat că analizează tranzacția prin care The Sherwin-Williams Company, SUA, intenționează să preia Industria Chimica Adriatica S.p.A., Italia.

Activitatea The Sherwin-Williams Company

La nivel mondial, The Sherwin-Williams Company comercializează, în principal:

  • vopseluri
  • lacuri
  • coloranți
  • produse de finisare pentru lemn, plastic sau sticlă

Sherwin-Williams Company activează în România, prin intermediul filialelor sale, în domeniul comercializării angro a produselor de finisare industriale pentru lemn și în domeniul comercializării de vopseluri industriale.

Industria Chimica Adriatica

Industria Chimica Adriatica produce și comercializează produse de finisare pentru lemn și sticlă, cu precădere pentru aplicații și utilizări industriale.

În țara noastră, compania activează, în special, prin intermediul unui distribuitor local și comercializează, în cea mai mare parte, produse de finisare industriale pentru lemn.

Prevederile din Legea concurenței

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citește și Consiliul Concurenței declanșează o analiză pe piața de retail farmaceutic