The Woman 2017 va reuni pe 14 și 15 martie, în Cluj-Napoca, peste 500 femei lider

16.12.2016

Spre deosebire de suedezi, finlandezi sau danezi, doar 1,3% dintre români participă în programe de educare continuă. Cetățenii celor trei țări se implică activ în educarea proprie prin participarea în cadrul conferințelor, trainingurilor sau programelor de dezvoltare profesională și personală, conform studiului  realizat de către Comisia Europeană în 2015.

Educația deține un rol esențial în luarea deciziilor pe parcursul vieții și creșterea nivelului de trai, fiind un pilon în dezvoltarea comunităților.

„Într-o lume în care raportul valorilor se inversează, pentru tot mai multe femei devine dificil să găsească modelele relevante de viață și carieră. Conferința de Leadership Feminin The Woman e un prilej bun de interacțiune, care le va permite femeilor să își găsească echilibrul și de ce nu, mentori în viață”, a declarat Crina Ciocian, Managing Partner al agenției de evenimente Libero Events.

Evenimentul The Woman promovează un proces educațional continuu prin intermediul subiectelor abordate, a liderilor de opinie pe care îi aduce în spațiul public, fiind un punct de referință pentru femeile dornice de dezvoltare.

Desfășurată sub motto-ul „Educația, puterea de a schimba lumea”, The Woman va reuni între 14 și 15 martie 2017 la Grand Hotel Italia***** din Cluj-Napoca, peste 500 femei lider, cu scopul de a sublinia importanța educației în societate și rolul esențial al femeii în procesul educațional.

În România, aproximativ 300.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au abandonat școala în 2015, conform studiului Eurostat, iar 377.000 de tineri sunt încadrați în categoria tinerilor de tip NEETS care nu urmează un program educațional sau nu lucrează.

”Puterea exemplului este esențială în dezvoltarea tinerilor, de aceea, noutatea celei de-a VI-a ediții a Conferinței de Leadership Feminin The Woman o reprezintă platforma de mentorat Womentors.ro ce urmărește să creeze o conexiune între femeile-lider de astăzi și oamenii de succes de mâine, aceasta urmând să fie lansată la începutul anului 2017”, au afirmat organizatorii conferinței.

În plus, trebuie menționat că tinerii care beneficiază de ajutorul unui mentor au șanse mai mari în a-și atinge obiectivele educaționale, a urma o facultate sau a se implica în programe educaționale potrivit studiului realizat de Parteneriatul Național de Mentorat din Statele Unite. În România, 68% din antreprenori se implică activ în mentorarea altor antreprenori, conform Barometrului antreprenoriatului românesc realizat de compania Ernst&Young în 2015.

Conferința de The Woman urmărește astfel să promoveze importanța mentoratului prin intermediul celor peste 20 speakeri internaționali și naționali, dar și prin implicarea femeilor de renume care au reușit să inspire și să schimbe comunități.

Recunoscută drept o autoritate mondială de conducere în domeniul științei și tehnologiei, Melissa Sterry, fondatorul Bionic City din Marea Britanie este printre liderii prezenți la acest eveniment.

Conferința The Woman și-a făcut debutul în anul 2012, oferind de-a lungul celor 6 ani paneluri de debate, workshop-uri și prezentări la cel mai înalt nivel susținute de femei de renume la nivel național și internațional. The Woman s-a dezvoltat an de an prin conferința, revista digitală The Woman.ro ce cuprinde articole legate de educație, carieră, lifestyle sau fashion, dar și prin platforma de mentorat Womentors.ro.

Înscrierile pentru noua ediție a Conferinței The Woman au început deja pe site-ul oficial: http://www.thewoman.ro/conference.

 

 

 

Citiți și despre: