The Woman 2020

The Woman 2020: o abordare proactivă către noile generații de lideri

27.11.2019

The Woman 2020. Cel mai mare eveniment de leadership din țara noastră revine la Cluj-Napoca cu o nouă ediție. “Wear the white hat” sau “poartă pălăria albă” este motto-ul ales de organizatorii The Womanpentru 2020.

UPDATE. Data Conferinței The Woman a fost modificată pentru 30 septembrie 2020, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Structura conferinței, panelurile, partenerii rămân în continuare aceeași, mindsetul cu care am pornit acest proiect nu se schimbă. Activitatea în mediul online rămâne pentru noi o prioritate în această perioadă de responsabilitate și precauție. Pentru binele nostru și a celor pe care îi protejăm în perioada aceasta, ne continuăm activitatea online, remote”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Pentru anul viitor, The Woman vine cu o abordare proactivă către noile generații de lideri.

”Când vorbim de lideri, ne referim atât la cei care aleg să facă schimbări în comunitatea din care fac parte sau care conduc o companie, până la cei care educă, formează și promovează tinerii care vor intra pe piața muncii~, au anunțat organizatorii.

The Woman 2020. Ce înseamnă să gândești cu pălărie albă pe cap?

Conform acestora, în literatura de specialitate, (Eduard de Bono – 6 Pălării Gânditoare) să gândești cu pălăria albă pe cap, din postura de lider, înseamnă să te bazezi pe fapte, cifre și obiectivitate atunci când iei decizii. De asemenea, acest lucru înseamnă și să iei cele mai corecte decizii, ținând cont de circumstanțe.

În viața de antreprenor sau manager acest lucru implică ceva mai mult decât atât.

Așadar, un manager îmbină grija de oameni cu performanța și rezultatele, un jurnalist caută realitatea și o transpune în ceea ce scrie, iar un antreprenor pune convingerile sale în business și lucrează alături de cei care cred în ele.

The Woman 2020. Decizii

În piața muncii, fiecare zi vine cu decizii care influențează de la cursul unei tranzacții, o promovare sau o concediere.

Mai departe, în viata personală acest lucru se traduce prin conturarea spritului civic, prin a insufla responsabilitate sau a lua cea mai bună decizie pentru viitorul educațional al copiilor.

The Woman 2020. Normalitate

Totuși, aceste lucruri nu intră în atenția publică la categoria noutăți, ci mai degrabă la normalitate.

“Am decis să mergem pe conceptul de lider etic ce poartă pălăria albă pentru că de multe ori, succesul pe care-l vedem la cei de lângă noi vine cu compromisuri și sacrificii. Iar asta cere coloană vertebrală, grijă față de oameni și decizii – zi de zi. În cadrul The Woman descoperim cum reușeșc să poarte pălăria albă în viața de zi cu zi sau din punct de vedere profesional, dar și ce stă în spatele deciziilor, a ceea ce se vede din exterior.” declară organizatorii.

The Woman 2020. 18-19 Martie 2020 – Cluj-Napoca

Pe 18 și 19 martie 2020 are loc la Cluj-Napoca cea de-a 9-a ediție a Conferinței de Leadership Feminin The Woman.

Evenimentul a crescut organic din 2012 până la ora actuală. Astfel, s-a ajuns de la un număr de 200 de femei la peste 700. Este vorba de manageri, antreprenori, freelanceri, creativi, artiști și sportivi deopotrivă.

Tematica “Wear the White Hat”

Organizatorii anunță sub tematica “Wear the White Hat” o zi în plus de eveniment structurat sub forma de conferință și masterclass-uri susținute de femei care s-au remarcat în industriile din care fac parte.

Până în prezent, evenimentul a fost gazda sportivilor de talie mondială precum Cătălina Ponor sau Ana-Maria Brânză, artiști precum Irina Rimes, actori precum Maia Morgenstern și antreprenori precum Măriuca Talpeș sau Ruxandra Hurezeanu.

Evenimentul îmbină partea de motivație și networking, cu educație și entertainment.

The Woman 2020. Structura evenimentului

Structura evenimentului cuprinde pe de o parte, o serie de masterclass-uri pe tematici precum leadership, comunicare și educație financiară, iar pe de altă parte, în ziua de 19 martie, conferința. La fel ca în anii anteriori, lista invitaților îmbină knowhow-ul adus de femei antreprenor cu experiență în dezvoltarea business-urilor și a oamenilor, cu nume cunoscute în industrie, de la artiști sau sportive de talie internațională, care să împărtășească ce a însemnat pentru ele să poarte pălăria albă, în cele mai importante momente din viața profesională și personală.

The Woman 2020. Mentorat

O altă componentă importantă a proiectului o reprezintă implicarea în mentorat și în formarea noii generații de lideri. Acest lucru presupune evenimente punctuale pe tematici precum:

  • educație antreprenorială sau financiară
  • jurnalism sau management
  • parteneriate cu mediul academic

Un prilej de reunire a femeilor implicate în business

“The Woman a depășit etapa de cea mai importantă conferință anuală care are prilej de reunire a femeilor implicate în business. E o mișcare, e un mod de a gândi, manifestată pe tot parcursul anului prin evenimente, idei scrise în online și offline, acțiuni punctuale. Încă de la început am decis că ne vom ține departe de cancan-uri, că vom aprecia mereu acele femei care au avut rezultate vizibile în domeniul în care activează, care au inspirat și sprijinit comunități”, a afirmat Iulia Pascal, PR&Marketing Manager The Woman.

Citește și Câți bani alocă lunar românii pentru divertisment?

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “The Woman 2020: o abordare proactivă către noile generații de lideri

  1. Pingback: Programul Permis pentru viitor 2020 - Inscrieri | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Salarii Romania 2019. Ce salarii vor romanii? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.