Planul National de Redresare si Rezilienta

O nouă companie de metalurgie: Cine a înfiinţat Thesteelprinters?

28.08.2018

ArcelorMittal Spain Holding SL (Spania) şi Frankstahl Technology GmbH (Austria) înfiinţează compania Thesteelprinters SL (Spania). Înfiinţarea noii firme a fost aprobată de Consiliul Concurenţei.

ArcelorMittal Spain Holding SL este o companie de tip holding din Grupul Arcelor Mittal. Aceasta activează pe piaţă în domeniul achiziţiei, înstrăinării, exercitării, posesiei şi administrării de valori mobiliare ale altor companii. Firma din Spania controlează mai multe companii ale Grupului ArcelorMittal care își desfășoară activitatea în sectorul minier şi în domeniul fabricării şi distribuţiei diferitelor produse din oţel.

În ţara noastră, ArcelorMittal este prezentă prin mai multe societăţi comerciale. Firmele au sediul în Galaţi şi Hunedoara.

Frankstahl Technology face parte din Grupul Frankstahl. Compania activează în Europa în domeniul comerţului cu produse de oţel de toate tipurile. Companiile din Grupul Frankstahl desfășoară activități şi în România. În principal, este vorba de comerț cu produse plate din oţel carbon, produse din ţevi și alte produse din oţel.

Thesteelprinters – obiect de activitate

Thesteelprinters SL Spania, compania nou înfiinţată, este organizată şi funcţionează în conformitate cu legea spaniolă. Principalul domeniu de activitate este reprezentat de proiectarea şi comercializarea de piese de schimb din oţel pentru echipamente industriale prin folosirea tehnologiilor de imprimare 3D. Compania nou formată se adresează industriei metalurgică şi a oţelului.

„Operaţiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, a anunţat Consiliul Concurenţei.

Ce anunţa Concurenţa în luna iunie?

În luna iunie a anului curent, autoritatea de Concurenţă anunţa că tranzacţia prin care ArcelorMittal Spain Holding SL şi Frankstahl Technology GmbH preiau Thesteelprinters SL Spania urmează să fie analizată. Motivul era următorul: preluarea depășea pragurile valorice prevăzute de Legea concurenţei din România nr. 21/1996.

Citeşte şi ArcelorMittal Galați are un nou Director General. Cine este acesta?

 

 

Citiți și despre: