Logistica

Tibbett Logistics, servicii logistice diversificate de înaltă calitate pentru România

01.03.2016

În 2016 compania are în plan deschiderea de noi locaţii în afara Bucureştiului. Tibbett Logistics (grupul de companii Tibbett Logistics si Tibbett Retail Services) a fost lansată oficial în România în luna mai a anului 2011, prin desprinderea din Delamode Romania și a devenit liderul furnizorilor de servicii logistice din România, controlând peste 100.000 de metri pătrați de depozitare în 13 locații din Bucureşti, Ilfov dar şi din Bolintin și Bolintin Deal (în zona București), Deva, Oradea și Arad.

Succesul companiei este rezultatul unei echipe de profesionişti în logistică, cu expertiză în managementul lanțului de aprovizionare, logistică contractuală, depozitare, transport/distribuție, logistică intermodală, transport internațional de marfă, co-packing, e-commerce și servicii cu valoare adăugată.

Soluţii eficiente

95% din cifra de afaceri anuală a companiei provine din serviciile prestate clienților din România, iar transportul internațional  contribuie cu 5% în totalul veniturilor.

„Obiectivul nostru principal este furnizarea de servicii logistice pentru sectoarele de retail, producție automotive și operațiuni intermodale prin terminalul nostru din București care manipulează containerele venite din import, terminal care leagă Bucureștiul cu Portul Constanța și asigură primirea trenurilor din Europa de Vest”, ne declară David Goldsborough, CEO, Tibbett Logistics.

Rețeaua intermodală a Tibbett Logistics cuprinde un terminal în zona București și conexiuni cu sudul și vestul Europei

Cele mai importante nume din portofoliul de clienţi ai companiei sunt Auchan, Honeywell Garrett, Metro Cash & Carry, Draexlmaier. Serviciile pentru producția automotive și sectoarele de vânzare cu amănuntul reprezintă peste o treime din activitatea totală a Tibbett Logistics.

Servicii complete

Cerințele complexe de transport și distribuție ale comercianților cu amănuntul, multi-naționalelor, producătorilor şi furnizorilor sunt onorate de o echipă cu peste 10 ani de experienţă. Compania este dotată cu o flotă de distribuție extinsă care cuprinde circa 130 de vehicule – inclusiv semiremorci prelată și semiremorci cu temperatură controlată, bi- sau tri-camerale și transport containere, alături de propriile vagoane intermodale.

Operațiunile de transport intern folosesc camioane de 20 de tone, livrând un total de mai mult de 1,4 milioane de paleți pe teritoriul României, cu o medie de 5.000 de bucăţi pe zi.

„Operațiunile noastre intermodale manipulează peste 12.000 de containere de import pe calea ferată din Portul Constanța spre București, inclusiv livrarea „door-to-door” către clientul final”.

Serviciul nostru de consolidare automotive colectează zilnic de la peste 40 de fabrici din toată România, pentru producători de automobile importanţi, care sunt apoi consolidate la hub-ul nostru auto din Arad pentru transportul ulterior în Ungaria, Germania, Austria și Marea Britanie”, spune conducerea companiei.

În plus față de depozitare și transport, compania oferă servicii vamale, reambalarea și co-packing, activități de control al calității și inspecție de pre-producție și gestionarea ambalajelor. Aceste activități reprezintă aproximativ 12% din activitatea Tibbett Logistics.

Contracte pe termen lung

Peste 90% din afacerea companiei este construită pe relații de lungă durată cu firme partenere. Trei dintre cei mai importanţi clienţi ai companiei au deja o vechime de peste 10 ani în contractele cu Tibbett Logistics. Legătura s-a dezvoltat prin furnizarea cu succes de servicii pentru lanțul de aprovizionare al acestora, începând de la depozitare până la transport. Datorită acestor parteneriate și inovaţiilor aduse de-a lungul timpului în sectorul de activitate specifică, Tibbett Logistics se numără astăzi printre cele mai de succes companii de pe piaţa de logistică românească.

Compania are un portofoliu mare de clienţi, cu contracte pe termen lung: Auchan România, Metro Cash&Carry, pentru care efectuează activităţi de depozitare ambientală şi temperatură controlată, dar şi prin logistica intermodală, transport pentru MGB/Metro. Aceasta oferă, de asemenea, servicii logistice pentru Mobexpert, Honeywell, Agressione Group, Romstal, Carrefour, Hipac Romania etc., dar lucrează și cu linii maritime cum ar fi CMA-CGM, MAERSK, MSC, ARKAS, precum și cu forwarderi ca Allport Cargo Services, AMS, DHL, EFR, etc.

Continuarea investiţiilor

În ultima perioadă conducerea companiei a investit în dezvoltarea terminalului intermodal, prin achiziţia a două stivuitoare pentru containere Kalmar, cu o valoare totală de peste 600.000 de euro.

De asemenea, compania se află în proces de reînnoire a flotei de semiremorci cu temperatură controlată pentru livrările de alimente proaspete.

În ceea ce priveşte extinderea, Tibbett Logistics a semnat recent un nou contract pe termen lung pentru creșterea spațiului de depozitare de la Deva, de la 8.000 metri pătraţi la 10.500 metri pătraţi.

În 2016 sunt în plan deschiderea de noi locaţii în afara Bucureştiului, dar şi creșterea capacităţii de distribuție. Flota actuală de semiremorci va fi mărită prin achiziţia câtorva autoutilitare.

De asemenea, compania se află în negocieri referitoare la operațiuni în desfăşurare în afara României, cu posibilitatea de a deservi tot clienţi de la nivel regional cu care se lucrează la momentul curent și în România.

„La sfârșitul anului 2015 cifra de afaceri a Tibbett Logistics și Tibbett Retail Services a totalizat 35 de milioane de euro, reprezentând o creștere de peste 12% față de 2014 și o creștere de 41% față de 2013. Am reînnoit cu succes contractele activităților noastre principale pe durată nelimitată și așteptăm o creștere organică şi noi operațiuni în 2016. Suntem astfel convinși că tendinţa noastră generală de creştere va continua”, încheie David Goldsborough, CEO, Tibbett Logistics.