Stiri: Companii

Tichete culturale si tichete cadou digitale Edenred

Edenred lansează tichetele culturale și tichetele cadou digitale

26.04.2019

Edenred a anunțat că a obținut autorizația pentru emiterea tichetelor cadou digitale și a tichetelor culturale. Compania va emite tichete culturale atât pe card, cât și pe suport hârtie. Tichetele culturale sunt un beneficiu cu totul nou. Acesta are scopul de a aduce cultura mai aproape pentru angajații români și pentru familiile lor.

De asemenea, tichetele cadou digitale reprezintă modernizarea unui beneficiu deja existent si foarte utilizat, fiind varianta pe card a tichetelor cadou în format clasic, pe suport hârtie.

”Îndelung așteptate, încă de la sfârșitul anului 2018, tichetele culturale și tichetele cadou digitale devin realitate în România”, au anunțat reprezentanții Edenred.

Tichete culturale și tichete cadou digitale Edenred. Condiții de acordare

Tichetele culturale pot fi oferite angajaților de către companiile angajatoare lunar. Acestea pot avea un cuantum de 150 de lei per angajat. De asemenea, aceste tichete pot fi acordate și ocazional, în cuantum de 300 de lei per eveniment.

Tichetele culturale sunt scutite de taxe sociale atât pentru companii, cât și pentru salariați. Acestea sunt supuse doar impozitului de 10% pe venitul angajatului.

De asemenea, tichetele culturale sunt deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Tichete culturale și tichete cadou digitale Edenred. Servicii incluse

Cu tichetele culturale, angajații vor putea plăti bunuri și servicii culturale dintr-un spectru cu adresabilitate extrem de largă.

«Tichetele și cardurile culturale Edenred vor deschide ușile pentru sute de mii de salariați, către spectacole, concerte, cinematografe, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, conferințe, cursuri de limbi străine, lecții de pian sau de robotică sau astronomie sau istorie… paleta de alegeri deschide orizonturi noi de cunoaștere pentru toți. Cultura poate redeveni un obicei cotidian», spune Dana Sîntejudean, Director General Edenred România & Moldova.

Tichete culturale și tichete cadou digitale Edenred. O soluție mult așteptată

Tichetele culturale reprezintă o soluție mult așteptată și foarte necesară, în contextul în care cultura și activitățile de recreere dețin un loc foarte restrâns în cheltuielile medii ale românilor, reprezentând doar 3.9% din totalul cheltuielilor lunare.

De asemenea cheltuielile cu educația reprezintă doar 0.7% din cheltuielile lunare ale românilor, conform ultimelor rapoarte ale INSSE, pentru trimestrul 4 al anului 2018.

“Tichetele și cardurile culturale vor elimina o parte din barierele financiare care limitează accesul angajaților la activități culturale. În același timp, tichetele culturale vor ajuta companiile să construiască un mediu de lucru sănătos, să susțină dezvoltarea profesională și personală a angajaților și să investească în well-being pentru angajați. Investiția în cultură este cea mai profitabilă alegere pentru progres social și economic”, adaugă Dana Sîntejudean.

Tichete culturale și tichete cadou digitale Edenred. Unde pot fi utilizate aceste tichete?

Edenred a dezvoltat deja o rețea de utilizare a cardurilor și tichetelor culturale la nivel național, demarând parteneriate cu care acoperă toate tipurile de produse și servicii culturale.

Printre partenerii din rețeaua Edenred se numără:

 • Cărturești,
 • Bilete.ro,
 • Libris,
 • Librarium,
 • www.eventbook.ro,
 • www.myticket.ro,
 • www.bilete.ro
 • www.entertix.ro
 • Untold
 • Electric Castle,
 • Vara Magică
 • Gașca Zurli

În ce privește tichetele cadou digitale, acestea pot fi oferite angajaților, precum și copiilor minori ai acestora, în cuantum de 150 de lei per beneficiar, de Paște, Crăciun, 1 iunie și 8 martie. Tichetele cadou astfel acordate salariaților sunt scutite de contribuții sociale și de impozitul pe venit și sunt deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. De asemenea, ele pot fi folosite și în programe de marketing, promovare sau protocol.

Tichete culturale și tichete cadou digitale Edenred. 4000 de comercianți

Tichetele cadou digitale Edenred pot fi utilizate la peste 4000 de comercianți. Lista acoperă atât magazine independente, cât și mari rețele de retail modern, hypermarket-uri, fashion, electro și IT, bijuterii, cosmetice etc.

«Tichetele cadou digitale sunt un mare pas înainte în programele de motivare și recompensare a angajaților. Edenred emite tichete cadou pentru mii de companii și sute de mii de angajați ai acestora de 15 ani, iar piața muncii este pregătită pentru soluții digitale. Tichetele cadou sunt pe locul 4 în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România, astfel că digitalizarea acestora este o veste foarte bună. Noile obiceiuri de muncă, de consum și de viață ale românilor cereau o soluție digitală, care să le facă viața mai ușoară, iar acum avem această soluție. Digitalizarea ne permite să conectăm mult mai rapid companiile cu angajații și cu comercianții, într-un ecosistem modern din care fiecare câștigă », spune Dana Sîntejudean.

Citește și Vacanța de Paște și 1 Mai: 90% din hotelurile din Deltă sunt ocupate