Timac Agro România: Terenurile se concentrează, iar fermele se capitalizează

01.10.2015

Misiunea companiei este să ajute fermierii în realizarea unei agriculturi durabile, cu o profitabilitate crescută. “Îndemn fermierii să se informeze constant și să înțeleagă tendința către o agricultură de precizie, așa cum o vedem în țările dezvoltate” – acesta este cel mai important mesaj pe care îl transmite fermierilor români Cătălin-Adrian Drăgan, directorul general Timac Agro România SRL.

Compania este filiala din țara noastră a grupului francez Roullier și deține cea mai mare forță de vânzări din agrobusinessul la nivel local, modelul de afacere bazându-se pe consultanța de calitate, dar și pe produse speciale, potrivite fiecărui tip de agricultură.

Oficialii Timac Agro România spun că cea mai mare schimbare în agricultura din România este de fapt concentrarea terenurilor, fermele devenind din ce în ce mai mari, achiziționând utilaje și terenuri noi. „Este foarte bine și încurajator pentru acest domeniu.Problema însă rămâne finanțarea, băncile rămân în continuare reticente în abordarea acestui domeniu profitabil. În acest moment, pot să spun că sunt bucuros că activez într-un domeniu util atât fiecăruia dintre noi, cât și întregii țări, agricultura fiind, în ultimii ani, unul dintre puținele motoare de creștere a exporturilor și a PIB-ului României”, spune directorul Timac Agro.

Pentru a rezolva din problema investițiilor limitate în acest domeniu, compania a susținut mereu soluțiile pentru fermieri, dovadă a acestui lucru fiind și o hartă globală a solurilor. Timac Agro România a fost prima companie care a recomandat agricultorilor din țara noastră să realizeze analize de sol pentru culturi cât mai profitabile. Probele fermelor partenere sunt trimise constant spre laboratoarele localizate în Franța, iar fermierii primesc informații clare despre ce trebuie să pună în sol pentru a obține producția cea mai bună. Chiar si solurilor care sunt fertile, au o mare problemă. Deși la laborator se vede o prezență bună a mineralelor, azot, fosfor, potasiu, acestea sunt blocate. În cele mai multe cazuri este vorba de lipsa vieții microbiene care blochează diverse resurse, acestea nu mai pot fi aduse în forme ușor de absorbit pentru plantă.

Produse revoluționare

Produsele Timac Agro Romania au luat naștere din experiența internațională a grupului Roullier. Cercetarea este unul din cele mai importante motoare de creștere. Astfel, există centre proprii, cu o echipă de 400 de ingineri în cercetare și inovație. Specialiștii din cadrul acestora înglobează tehnologia de top, adaptând constant nevoile sectorului cu specificul agriculturii românești și nevoile concrete ale fermierilor.  “Produsele noi din gama Timac Agro România au fost create pentru a răspunde problemelor solurilor din diferite zone ale țării, pentru a utiliza solul cât mai eficient și a pune la dispoziția plantei hrana necesară treptat, fără pierderi. Gândindu-mă la noile game de produse și la faptul că întotdeauna încercăm să oferim fermierilor soluții de nutriție vegetală de ultimă oră la nivel mondial, vreau să amintesc lansarea TOP-PHOS în România, din luna noiembrie a anului trecut, și bucuria de a oferi fermierilor români o gamă de produse cu o tehnologie unică în lume: Gama Eurofertil Top Phos”, explică Cătălin-Adrian Drăgan. Top-Phos este un fosfor revoluționar, realizat printr-o metodă descoperită de cercetătorii companiei după mai bine de 50 de ani, timp în care nu s-a lansat pe piață nimic în acest domeniu.

Reprezentanții companiei spun că TOP-PHOS este un produs care va revoluționa agricultura românească, asigurând un sol mai roditor, cu recolte mai bogate. “Misiunea noastră este să ajutăm fermierii să realizeze o agricultură durabilă și cu o profitabilitate crescută. Pentru aceasta, consultanții în nutriție vegetală din echipa Timac Agro tratează fiecare fermă, cultură, sol, în mod personalizat și propun soluții adecvate pentru rezultate optime. Suntem unici pe piață prin strategia pe care am abordat-o: aceea de a merge direct în fermă și de a urmări evoluția recoltei”, este de părere Cătălin-Adrian Drăgan, directorul general Timac Agro România . Atfel, un reprezentant Timac Agro vizitează zi de zi fermele doar pentru a se asigura că schema de fertilizare oferă cele mai bune rezultate. Mai mult decât atât, pentru asigurarea calității, începând cu acest an inginerii agronomi merg în fermă cu aplicaţia Tehno Up, prin intermediul căreia monitorizează culturile, de la lucrări agricole, la input, meteorologie, boli şi dăunători şi oferă recomandări personalizate.

Scurt istoric

Timac Agro România a intrat pe piaţa din țara noastră în anul 2006 şi s-a impus ca lider în nutriție vegetală prin soluțiile și tehnologia propusă, dar și prin prezența constantă în ferme, pentru consultanță personalizată.

Lună de lună, consultanții companiei interacționează cu mii de fermieri din România, oferind expertiză în mod continuu. “Ambițioși și beneficiind de produsele inovative ale grupului, am reușit să clădim ceea ce reprezintă Timac Agro România la ora actuală: o companie cu peste 35 milioane de euro cifra de afaceri, care servește în fiecare an peste 2.000 de clienți și, cel mai important, o companie cu o echipă de profesioniști, entuziaști și foarte bine pregătiți. Suntem recunoscuți pentru expertiză și pentru calitatea produselor pe care le oferim”, ne-a declarat Cătălin-Adrian Drăgan, directorul general Timac Agro.

 

 

Citiți și despre: